Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet csinálni kb 50-60...

Mit lehet csinálni kb 50-60 kg őszibarackkal?

Figyelt kérdés

Chiléből kaptam (nem élek Magyarországon). Finom, édes, de már a három napja őszibarackot eszünk őszibarackkal. A fagyasztóba eltettem kb 10 kg-ot, de a fagyasztó kapacitása véges. A lekvár nem opció, nem szeretünk semmilyen lekvárt. Mit lehet főzni vagy sütni őszibarackkal? Ami akár főétel, mert sütemény receptekkel tele az internet, de a sütikből is elég egy idő után.

Ami eddig volt: őszibarack torta, rácsos pite őszibarackkal, zabpehely őszibarackkal és fahéjjal főzve, tejbegríz őszibarackkal főzve (ez utóbbi kettő reggelire volt). Uzsonnára készítettem görög joghurtot őszibarackkal turmixolva. Próbáltam őszibarack szószt készíteni és főtt marhahússal enni (mintha almaszósz lenne), de nem igazán voltunk oda a hús-őszibarack kombóért. Őszibaracklevet megintcsak nem szeretjük (mondjuk a narancslevet sem). Találtam remek leves recepteket, ma őszibarack leves lesz.

Egyéb ötletek? Még mindig van kb 25 kg őszibarackom.

febr. 23. 21:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Add neki ismerosoknek, szerzel par baratot.
febr. 23. 21:51
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Csinálhatnál belőle befőttet

Cseréld el valakivel valami másra

Én egyensúly tésztát szoktam szeletelt őszibarackkal, jó sűrűn

Hideg gyümölcsleves

febr. 23. 21:51
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
adj ismerosoknek, szomszedoknak, vagy esetleg add el
febr. 23. 22:02
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a befőtt jutott eszembe, mi nagyon szeretjük. Gyümölcslevesbe is finom.
febr. 23. 22:21
 5/19 anonim válasza:
98%
Add el.
febr. 23. 22:22
 6/19 anonim ***** válasza:
71%

Lekvár, befőtt, kompót, szörp, pálinka.

Neked nem voltak nagyszüleid?

febr. 23. 22:25
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
Van aszalógéped? Ha nincs, akkor ideje beszerezni egyet...
febr. 23. 23:00
 8/19 anonim ***** válasza:
79%
Pálinkát mindenből lehet készíteni.
febr. 23. 23:00
 9/19 anonim ***** válasza:
23%

Nem megy még a hasad? Nagy mennyiségben hashajtó hatású.

Egyszer egy ültő helyemben megettem egy egész zacskó aszalt őszibarackot, utána éjjel szaladgáltam a WC-re.

febr. 23. 23:25
 10/19 anonim ***** válasza:
63%
A pálinka annyira adja magát, nem is értem miért kell lepontozni a javaslatot. Ha nem akarsz azzal bíbelődni, vagy nem értesz hozzá, inkább add olyannak aki rászorul. Most én is megennék vagy egy tucatot :D
febr. 23. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!