Hogyan kell barackbefőttet csinálni?
Őszibarackból.
Válaszodat köszönöm! :)
Sokféleképpen lehet, én szeretem a faék egyszerű dolgokat, vegyi anyagok és felhígítás nélkül... Úgyhogy amióta hallottam róla, a kuktás módszert alkalmazom. A barackokat kimagozva, felvágva, hámozva belerakom a kimosott befőttesüvegekbe, rácsavarom a fedelet, a kuktába jön némi víz és az üvegek, felforr, majd 15 percet kap (ha jól emlékszem, igazából ezt a részt a párom intézi).
Ennyi.
Tegnap körte készült így, annyira finom víz meg minden nélkül :) Kicsit túlságosan édes még cukor nélkül is, de azért nem panaszkodom :D
Még csak 2 éve csinálom így a befőttet, lecsót, padlizsánkrémet, kicsi a tesztelt mennyiség, de sosem romlott meg bő egy év alatt. Hosszabb időt még nem tudtam kipróbálni.
Egy netes oldalon olvastam eme módszerről s ott is azt írták sokat, hogy működik, szinte sosincs gond, tökéletes módszer pedig eleve nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!