Őszibarackból hogyan lehet csinálni finom tejszínes
gyümilevest?
Figyelt kérdés
2008. jún. 23. 04:33
1/4 anonim válasza:
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmosom, kimagozom, és kis darabokra vágom. Forrásban levő 1 liter vízbe 20-25 kávéskanál kristálycukrot teszek, teatojásban beleteszek pár fahéjdarabot, 5-6 szekfűszeget, 5-6 szekfűborsot és egy citrom lereszelt héját. Ezután a forrásban levő vízbe először az almát teszem bele, majd kb. 3-4 perc fővés után a körtét 1-2 percre, végül a szilvát. Egy-két perc főzés után félreteszem.
A tejszínben kikeverem a tojássárgáját 1-2 evőkanál liszttel. Ezután a hűlőfélben levő levesből kanállal 2 decit apránként hozzámerek, közben folyamatosan keverem, nehogy megcsomósodjon.
Az őszibarackot feldarabolod és annyi vízet teszel rá hogy ellepje és felöntöd kb 7-8 dl tejjel. Teszel bele szekfüszeget fahéjat ízlés szerint cukrot majd felforralod. csak pár percig kell főzni. 1 cs vaníliás vagy tejszín ízü pudinport ki keversz 1 deci tejjel és rá öntöd. ha túl sűrű akkor még egy kis tejjel hígithatod. A legfinomabb ha jól lehűtöd és tejszínhabbal tálalod. Bármilyen gyümölcsből készítheted Pl eper,málna,szeder stb..
2008. jún. 25. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
4/4 anonim válasza:
Szerintem inkább sárgabarackot használj, sokkal több íze van! Legalább is én nem rég készítettem gyümilevest, és hát őszibarackot tettem bele...nem sok barack-íze lett. Viszont ha más gyümölcsöt nem is teszel bele, csak sárgabarackot, akkor is nagyon finom hidegen a tejszínes gyümölcsleves. Én egyszer készítettem tejszínnel, hmmm, olyan krémes lett, mint egy finom joghurt!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!