Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mindent purezni amit fözök?...

Mindent purezni amit fözök? Milyen lehet

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy olyan kerdesem lenne milyen lehet az ha rendes etelt lepürezek? De ugy tenyleg baba püre allagura.


De nem borso fozelek pure-rol beszelek...szoval egy bizonyos etelt lepürezni amit babaknak szoktak..hanem pl veszek egy gyrost es azt. vagy rantott husi krumplival igazi rendes menüt ugymond...


a kerdes onnan jön hogy a paromnak most nagy fogaszati beavtakozasai lesznek (all on 6 implantatumot kap a felso allkapcsara mivel egy baleset miatt kb az összes foga fennt kitört. Jo sokaig csak shake illetve püres dolgokat fog csak tudni enni.


Szerintetek borzaszto ize lehet? Vagy vegülis ugyanaz mintha egyben enne?


jan. 21. 12:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Normális íze lesz turmixolva is némi folyadék kell hozzá.
jan. 21. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
Rántott hús turmixolva pürésítve? Érdekes lehet. Nem tudom elképzelni. Gyrost pitástól vagy hogy? Ha adsz hozzá vizet szerintem nem lesz valami jó íze.
jan. 21. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
jogos...kell hozza folyadek hogy lehessen. latjatok ezt at sem gondoltam.
jan. 21. 13:10
 4/13 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem rémes. Inkább menj rá a rántásos levesekre, krémlevesekre, főzelékek, amiben puhára főtt a zöldség, hozzá fasírt egyben sütve, mert akkor a külső pirult részét nem kell megennie ("Stefánia vagdalt" néven találsz receptet). Darált húsból pörkölt gyorsan megvan.

Tojáskrém, padlizsánkrém, hasonló kenyérre kenhető cuccok kenyér nélkül persze.

Kenyér helyett megpróbálhatod a knédlit, ez lényegében kenyértészta gőzölve, nagyon puha, fogbarát. Néhol kapható félkészen, csak átmelegíteni kell, de készíteni sem bonyolult, legfeljebb szokatlan.

jan. 21. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nagypapámnak csináltuk régen. Szószos húsok pl csirkepaprikás teljesen eheto lesz pl.
jan. 21. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket ezek szuperek
jan. 21. 14:49
 7/13 anonim ***** válasza:

Gomdolom több vagy az összes fog kihúzásával járó kezelésröl van szó, itt tényleg csak pépes-folyékony ételek jöhetnek szóba.


Minden további nélkül lehet, csak arra figyelj oda, hogy ne a menüt pürésítsd, hanem az egyes ételeket - külön a körítést, külön a húsfélét, külön a levest, stb.

Ha odafigyelsz , hogy egymás utáni napokon más-más színü ételek kerüljenek sorra, akkor elviselhetö lesz, sok esetben kicsit erösebben kell füszerezni, márcsak azért is, mert sokszor kell plusz folyadékot tenni hozzá.

Meg elönyösebb olyan életeket választani, ami eleve szaftos, annak kevésbé változik az íze a pürésítés során.


A 4-es ötlete nem túl jó, mert ezek a levesek, meg hasonlók elég egyforma ízüek, kinézetüek, illetve a lehámozott fasírt, darálthúsos pörkölt, kenyér, knédli nem ehetö ilyen esetben sem.

jan. 21. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:

igen minden foga fennt ki lesz huzva. ez a all on 6es opcio implantatumokkal.

a menet olyasmi hogy a meg megmaradt vagy letört fogakat kiszedik altatasban es akkor felevig hagyni kel gyogyulni mivel az o eseteben nem lehet egybol implantatumot behelyezni mert meg lesz par mutetje...es mindenkepp arrol beszelunk hogy lesz majd kiveheto fogpotlasa atmenetileg de amig az meg lesz az kb 4 het.


Szoval 4 hetig nem lesz fennt foga illetve sebek a huzastol az elejen

jan. 21. 14:58
 9/13 anonim ***** válasza:

A 7-es vagyok: meg lehet oldani, amire tényleg figyelni kell, hogy a szinek változatosak legyenek, illetve az egyes összetevöket külön pürésítsd.

Képzelj el egy pörköltet nokedlival - eredetileg világos tésztát és élénkpiros húst tálalsz, ha ezeket egybe pürésíted, kapsz egy ronda barnás-rózsaszines valamit, ami úgy néz ki, mintha már visszajött volna, vagy egy borsóleves: alapesetben zöld, és van benne tészta vagy sárgarépa-zöldség, összeturmoxolva meg egy zöldes-barnás gusztustalan valami.

Ha külön van a tészta, a zöldségek (szinenként), a hús, akkor egyrészt a látvány is szebb, más íze van mindegyiknek, és ugyanúgy, ahogy eredetileg, lehet egy falatot az egyikböl, egyet a másikból enni és érezni a különbséget.

Ugyanez érvényes az egymás utáni napokra is, ha egyik nap piros a fö szín, másnap zöldet vagy sárgát adj, sokkal kevésbé lesz unalmas.

A füszerezést is érdemes kicsit fokozni, mert ha valaki nem rég, kevésbé érzi ki az ízeket

jan. 21. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi 9es ez sokat segitett. eszembe se jutott külön egyszeruen es ugy talkakba. szuper. köpszi
jan. 21. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!