Miért morzsalékos a gépben sütött kenyér?
Kenyérsütőgépben, recept szerint készült kenyér formája, élvezeti értéke megfelelő. 2-3 nap után egyre morzsalékosabb lesz, leválik a teteje.
A tárolás volt nylon zacskóban és konyharuhában is, enyhén hűvös helyen, de a probléma nem szűnt meg.
Attol fugg mit tettel bele.
De probald meg csokkentenina zsiradekot es ha tudz valassz olyan programot ami tovabb dagasztja a kenyeret
Kevés a kenyér tésztájában a nedvesség. Es pont 2-3 nap alatt kiszarad annyira hogy emiatt morzsalodjon.
Legkozelebb adj hozzá 5 százalékkal több vizet.
Kb. egy éve, havi 3-4 alkalommal sütök kenyeret. Több ajánlott receptet próbáltam. A legmegfelelőbb, Silvercrest gép 2./ program:
3,5dl.víz, 1ek.olaj, 1ek.cukor, 2kk.só, 1kk.ecet, 600g.finom liszt, 0,7dkg.élesztő. Ebből lesz 1.kg szép fehér kenyér.
A gépi programot /hosszabb dagasztás-kelesztés,stb/ nem tudom módosítani. Ha több a víz behorpad a teteje. Az olaj csökkentést még nem próbáltam...
Köszönöm a válaszokat!
Siman lehet hogy csak ilyen a kenyersutod es nem dagasztja ki ugy mimtha te dagasztanad kulon es utana sutned. Mert akkor alakul ki a sikerszerkezet es osszetartjak a sikerszalak es nem morzsas lesz hanem ruganyos.
Szoval egyszeruen csak ilyen a kenyersuto.
Amugy meg 3 nap utan ne vard egy kenyerrol h ugyanolyan legyne. Valamilyen iranyban romlani fog a minosege
Gyermelyi lisztet használok - az eredmény ismert.
Kézzel nem fogok dagasztani.A sikérszálak az én gépemben így működnek, belenyugszom.
Kissé morzsalékos kenyerem egy hétig is fogyasztható. A drágább, kommersz bolti két napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!