Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért morzsalékos a gépben...

Miért morzsalékos a gépben sütött kenyér?

Figyelt kérdés

Kenyérsütőgépben, recept szerint készült kenyér formája, élvezeti értéke megfelelő. 2-3 nap után egyre morzsalékosabb lesz, leválik a teteje.

A tárolás volt nylon zacskóban és konyharuhában is, enyhén hűvös helyen, de a probléma nem szűnt meg.



#kenyér #mozsalékos
jan. 19. 11:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Milyen recept alapján készíted?
jan. 19. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
66%
Recepttel lehet akkor baj.
jan. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Próbáltál már kenyérlisztkeveréket használni? (Aldi-s, Penny-s.) Én ezekből a sokmagos, napraforgómagos vagy teljes kiőrlésű lisztkeveréket használom, nekem bevált. Egyszerű, nem lehet elrontani.
jan. 19. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
47%
A gépben sütött kenyér más alapanyagokból és más technológiával készül, mint a rendes kenyér, soha nem lesz olyan.
jan. 19. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg mit tettel bele.

De probald meg csokkentenina zsiradekot es ha tudz valassz olyan programot ami tovabb dagasztja a kenyeret

jan. 19. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Kevés a kenyér tésztájában a nedvesség. Es pont 2-3 nap alatt kiszarad annyira hogy emiatt morzsalodjon.


Legkozelebb adj hozzá 5 százalékkal több vizet.

jan. 19. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Kb. egy éve, havi 3-4 alkalommal sütök kenyeret. Több ajánlott receptet próbáltam. A legmegfelelőbb, Silvercrest gép 2./ program:

3,5dl.víz, 1ek.olaj, 1ek.cukor, 2kk.só, 1kk.ecet, 600g.finom liszt, 0,7dkg.élesztő. Ebből lesz 1.kg szép fehér kenyér.

A gépi programot /hosszabb dagasztás-kelesztés,stb/ nem tudom módosítani. Ha több a víz behorpad a teteje. Az olaj csökkentést még nem próbáltam...

Köszönöm a válaszokat!

jan. 19. 14:31
 8/11 anonim ***** válasza:
Míg a receptet el nem olvastam, azt mondtam volna, hogy morzsalékos attól lesz, ha sok benne a zsíradék. De az egy evőkanál olaj nem sok. Inkább válts lisztet. Mondjuk a Gyermelyi finomlisztből ha készíted, akkor is morzsalékosodik?
jan. 19. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

Siman lehet hogy csak ilyen a kenyersutod es nem dagasztja ki ugy mimtha te dagasztanad kulon es utana sutned. Mert akkor alakul ki a sikerszerkezet es osszetartjak a sikerszalak es nem morzsas lesz hanem ruganyos.

Szoval egyszeruen csak ilyen a kenyersuto.

Amugy meg 3 nap utan ne vard egy kenyerrol h ugyanolyan legyne. Valamilyen iranyban romlani fog a minosege

jan. 19. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Gyermelyi lisztet használok - az eredmény ismert.

Kézzel nem fogok dagasztani.A sikérszálak az én gépemben így működnek, belenyugszom.

Kissé morzsalékos kenyerem egy hétig is fogyasztható. A drágább, kommersz bolti két napig.

jan. 19. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!