Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől válik ki a tojás a...

Mitől válik ki a tojás a kenyér alján?

Figyelt kérdés
Házi kenyér sütésekor a tojás mindig kicsapódik az aljára (és mellesleg a kenyér maga nagyon nehezen sül meg teljesen). Ez mitől lehet?

jan. 5. 12:16
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Tojás egy kenyér receptben? Az milyen?


Kalács- vagy zsírosabb/lágyabb kelt tésztában szokott lenni esetleg tojás, de nekem még soha nem csapódott ki (rendesen bele kell dolgozni, pihentetni, keltetni stb.).

jan. 5. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
41%

1. sok olyan kenyérrecept van, amiben vaj és tojás található. Alapvetően három dolog kell bele: liszt, víz és só. De sok receptvariáció van kenyérre. Nincs ezzel baj.


Kérdező: Mikor és hogyan adod hozzá a tojást? Kiméred a száraz összetevőket, majd a nedveset (gépben sütve fordított sorrend), bedagasztod rendesen? Egynemű tésztában a tojás nem tud kiválni.


A sütési körülményekről is írhatnál. Milyen hőfokon történik, milyen sütőben, mennyi ideig? A kenyér sokáig sül magas hőmérsékleten.

jan. 5. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Tojás pont nem kell bele.De ha raksz is annyira egyneműnek kell lennie a tésztának hogy ki sem bír válni belőle.
jan. 5. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
82%
#2 Lehet, hogy sok olyan kenyérrecept van, ami tartalmaz tojást, de az biztos, hogy egyikben sincs semmi értelme. Normális kenyérbe semmiféle tojás nem kell.
jan. 5. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
49%

A kérdező hol írta, hogy mi a normális kenyér receptje? Sehol. Hogy minek van értelme, meg minek nincs…

Tudod nekem pl. van egy könyvem kenyérsütő gépre. Több tucat recept van benne, és csak egy az alaprecept.

De kézműves, hagyományos módon is eszközökkel dolgozó pékségek is sokféle kenyeret sütnek, tojásosat is.

jan. 5. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
72%
Kenyérbe nem kell tojás. Szerintem azért.
jan. 5. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
72%

Teljesen mindegy, hogy milyen recept, ha egy tésztában tojás van, azt bele kell doglozni, azaz nem tud kiválni, mert nem külön anyagként van benne.


Mellesleg a tojásos-vajas kenyeret kalácsnak nevezik, csak ilyen esetben nem édes ízü.

jan. 5. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!