Mitől válik ki a tojás a kenyér alján?
Tojás egy kenyér receptben? Az milyen?
Kalács- vagy zsírosabb/lágyabb kelt tésztában szokott lenni esetleg tojás, de nekem még soha nem csapódott ki (rendesen bele kell dolgozni, pihentetni, keltetni stb.).
1. sok olyan kenyérrecept van, amiben vaj és tojás található. Alapvetően három dolog kell bele: liszt, víz és só. De sok receptvariáció van kenyérre. Nincs ezzel baj.
Kérdező: Mikor és hogyan adod hozzá a tojást? Kiméred a száraz összetevőket, majd a nedveset (gépben sütve fordított sorrend), bedagasztod rendesen? Egynemű tésztában a tojás nem tud kiválni.
A sütési körülményekről is írhatnál. Milyen hőfokon történik, milyen sütőben, mennyi ideig? A kenyér sokáig sül magas hőmérsékleten.
A kérdező hol írta, hogy mi a normális kenyér receptje? Sehol. Hogy minek van értelme, meg minek nincs…
Tudod nekem pl. van egy könyvem kenyérsütő gépre. Több tucat recept van benne, és csak egy az alaprecept.
De kézműves, hagyományos módon is eszközökkel dolgozó pékségek is sokféle kenyeret sütnek, tojásosat is.
Teljesen mindegy, hogy milyen recept, ha egy tésztában tojás van, azt bele kell doglozni, azaz nem tud kiválni, mert nem külön anyagként van benne.
Mellesleg a tojásos-vajas kenyeret kalácsnak nevezik, csak ilyen esetben nem édes ízü.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!