Ha adok hozzá a kenyérhez tojást is, milyen lesz a kenyér?
Figyelt kérdés
Nem régen vettem egy kenyérsütőgépet, szinte csak az anyagokat dobálom bele és mindent megcsinál a gép.
Eddig alapkenyereket csináltam, liszt, só, olaj, víz, élesztő, cukor.
Annyi extrát tettem hozzá, hogy adok hozzá erős pistát, a só mellé vegetát + lila hagymát rakok a vízbe.
Viszont láttam videókat, recepteket a neten, TikTokon, hogy tojást is adnak a kenyérhez. Így milyen lesz a kenyér?
jan. 1. 17:38
1/5 anonim válasza:
Tömör és nehéz.
Inkább próbálkozz szendvicskenyérrel. Viz fele tej, kis cukor, kis vaj
3/5 anonim válasza:
Tegyél még hozzá tejet, cukrot.Megfonod és kalács lesz.Vagy párolva knédli lesz.
Egyébként kenyérbe nem kell tojás.
4/5 anonim válasza:
Tömörebb lesz és semmivel se finomabb.
A kalács ötlet jó. Vagy a szendvicskenyér js. Vagy keverj bele magokat / zabpelyhet
5/5 anonim válasza:
Megváltozik tőle a textúrája. Kalácsosabb lesz. Azaz kisebbek lesznek a bubik benne. Nem feltétlen lesz emiatt tömörebb, mert a bubik száma nő. A tojás diszpergáló hatása miatt egyenletesebb lesz az összetevők eloszlása a kenyérben. (Van recept-ajánló a használati útmutató mellé? Konkrét, az adott típusú géphez való receptekkel?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!