Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kenyérsütésnél mi a teendő,...

Kenyérsütésnél mi a teendő, hogy a héja ne legyen ehetetlenül kemény?

Figyelt kérdés

Ha főtt krumplit, vagy túrót is gyúrok a lisztbe - ez utóbbit kalács sütésekor - akkor rendben lesz a kenyér, vagy kalács, nem lesz ehetetlenül kemény a héja. Ha azonban nem kalácsot készítek, hanem kenyeret, és csak lisztet gyúrok össze vízzel, meg a felfuttatott élesztővel, akkor nagyon kemény lesz a kenyér héja, nagyjából mint a csont: alig bírom elvágni egy szerratált késsel is.


Arra gondoltam, talán be lehetne tenni a sütőbe egy pohár vizet a kenyér mellé. Szerintetek működhet?



2022. máj. 19. 08:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Arra gondoltam, talán be lehetne tenni a sütőbe egy pohár vizet a kenyér mellé. Szerintetek működhet?


Eleve úgy kellene sütni

2022. máj. 19. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem. Én erről még az életbe nem hallottam, pedi több kenyérsütés receptet elolvastam :/ a kérdés kiírása közben jött az ötlet.
2022. máj. 19. 08:45
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Igazából a sütési idő első felében fedett edényben kéne sütni, a maradék időben pedig fedél nélkül. Ha nincs ekkora edényed, akkor egy ikeas spriccelovel néha 10 percenként fújj vizet a kenyérre.
2022. máj. 19. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
68%

Próbáld fedéllel sütni. Jénait vagy fedeles lábast teszel a sutobe, azzal egyutt melegited fwl. Kivezsed, bele a ienxer, lefeded es vissza. Legtobben a kemeny kenyerhejat szeretik, ezert az az alap hogy felidonel leveszed a fwdot. Te csak ne vedd le.


A masik modszer hogy teszel a kenyerbe zsiradekot. 1 kilohoz 50 gr vaj megteszi. Akkor is puhább meg keskenyebb lesz

2022. máj. 19. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 Senior Séf ***** válasza:
46%
A fészekből kiemelt héjafióka még egyáltalán nem kemény...
2022. máj. 20. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
köszönjük, a kenyérspricc bevált!
2022. máj. 22. 00:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Én egy nagy jénaiban sütöm végig lefedve, egy kisebb jénaiban, a nagyban fél deci vízzel.
2022. máj. 22. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

Amikor kiveted a sütőből

(kemence),vizes spray-el spricceljed...:-)))

2022. júl. 28. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Amikor már kihűlt (mondjuk 1 óra) a kés fokával jól elvered (Székely-fogás..:-)))
2022. júl. 28. 03:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Kanál zsír kiló lisztenként, az állaga is jobb tőle. Én jénaiban sütöm, állagra olyan, hogy tepsiben majdnem szögletesre folyna, így nagyon finom puha. Vizes kézzel megcsapkodom forrón, így ropogós marad a héja, de kemény nem lesz. Lehet szilikon ecsettel is körbepingálni.
2022. aug. 21. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!