Kenyérsütésnél mi a teendő, hogy a héja ne legyen ehetetlenül kemény?
Ha főtt krumplit, vagy túrót is gyúrok a lisztbe - ez utóbbit kalács sütésekor - akkor rendben lesz a kenyér, vagy kalács, nem lesz ehetetlenül kemény a héja. Ha azonban nem kalácsot készítek, hanem kenyeret, és csak lisztet gyúrok össze vízzel, meg a felfuttatott élesztővel, akkor nagyon kemény lesz a kenyér héja, nagyjából mint a csont: alig bírom elvágni egy szerratált késsel is.
Arra gondoltam, talán be lehetne tenni a sütőbe egy pohár vizet a kenyér mellé. Szerintetek működhet?
Arra gondoltam, talán be lehetne tenni a sütőbe egy pohár vizet a kenyér mellé. Szerintetek működhet?
Eleve úgy kellene sütni
Próbáld fedéllel sütni. Jénait vagy fedeles lábast teszel a sutobe, azzal egyutt melegited fwl. Kivezsed, bele a ienxer, lefeded es vissza. Legtobben a kemeny kenyerhejat szeretik, ezert az az alap hogy felidonel leveszed a fwdot. Te csak ne vedd le.
A masik modszer hogy teszel a kenyerbe zsiradekot. 1 kilohoz 50 gr vaj megteszi. Akkor is puhább meg keskenyebb lesz
Amikor kiveted a sütőből
(kemence),vizes spray-el spricceljed...:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!