Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A DIÓ ecetes szagú lett. Mi a...

A DIÓ ecetes szagú lett. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Kaptam diót, de savanyúságszaga van, ha levegőzni kirakom, nem megy ki belőle. Valószínűleg ráfolyt a savanyúság leve és magába szívta. (?) Hogyan lehetne szagtalanítani? Elég sokat kaptam, kidobni nincs szívem. Köszönöm a válaszokat előre is. :)

2017. nov. 14. 13:38
 1/3 anonim ***** válasza:
58%
Mosd meg alaposan, majd áztasd egy néhány órát váltott vízben.. aztán terítsd ki egy sorban tiszta konyharuhán, és szárítsd meg.
2017. nov. 14. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg szódabikarbónás vízzel átmosni, lehet, hogy csak a barna héj vette át az ecetszagot. Persze nem tudni meddig volt ilyen közegben.

1-2 marékkal próbálkozz előbb az átmosással, majd sütőpapíros tepsiben terítsd szét és nagyon alacsony fokon szárítsd ki.

Száradás után kóstolgasd, hogy megfelelő az íze, és utána dönts a többi sorsáról.

Csak tipp, mert a szódabikarbóna semlegesíti az ecetet, hátha bejön.

2017. nov. 14. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim válasza:
53%
Edd meg!
2017. nov. 18. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!