Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a teendő, ha túl sós a karaj?

Mi a teendő, ha túl sós a karaj?

Figyelt kérdés
Időnként olyan karajt sikerül venni, ami ehetetlenül sós. A só tehát fel van szívódva a húsba. A tartósságának talán jót tesz, viszont nem bírjuk így enni. Ételbe esetleg elmenne, pl bablevesbe megfőzni. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy ne legyen annyira sós? Ha semmit sem lehet tenni, akkor pedig milyen ételbe lenne érdemes felhasználni a sós karajt?

2017. máj. 10. 23:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Milyen karajt veszel Te sósan mégis???
2017. máj. 11. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan hol veszed, melyik üzletben, élelmiszer üzletláncnál azt a hírős sós karajt ?
2017. máj. 11. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

Hát a helyi falusi boltban árulják, pultból. Így néz ki [link]

Lehet hogy keverem és nem is karaj, hanem tarja???

2017. máj. 11. 00:50
 4/15 anonim ***** válasza:
50%

Hát nekem úgy tűnik, hogy ez füstölt áru, nem egy nyers karaj.

Ne vegyél többet ilyet, ez a megoldás. Szóvá teheted a boltba, de írhatsz a gyártónak, forgalmazónak is. De ! szerintem natúr karajt keress és vegyél és ne olyant ami agyon van fűszerezve, jelen esetben elsózva, agyon sózva.

2017. máj. 11. 01:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
* Csemege karajt
2017. máj. 11. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
32%
Te nem láttál még nyers húst?
2017. máj. 11. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
18%
Bolond vagy?
2017. máj. 11. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
96%
Ez nem tarja, de nem is nyers, főzni való karaj. Hanem valamilyen pácolt, csemege karaj, amit szendvicsre tehetsz.
2017. máj. 11. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
94%

Ez hagyományos módon készült füstölt árunak néz ki a képen. Ezek úgy készülnek, hogy hetekig sólében/sós páclében áznak, majd megfüstölik. Sajnos el vagyunk már ezektől szokva. A múltkor én is vettem tanyán hagyományosan készült füstölt sonkát, és alig fogyott el.

A mai gyomrunk már nem bírja ezeket, annyira hozzászoktunk a gyorspácolt, előfőzött árukhoz.

2017. máj. 11. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
96%

"Szóvá teheted a boltba, de írhatsz a gyártónak, forgalmazónak is."


No és mi értelme lenne szólni a boltbaN? Ez egy ilyen termék, aki nem szereti nem veszi meg.

Van helyette füst aromával beinjektált zacskós cucc...

2017. máj. 11. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!