Mi a titka annak, hogy a sült hús (csirke, karaj, tarja, oldalas, stb. ) piros legyen amikor megsül? Az enyém mindig olyan színtelen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha fólia alatt párolod puhára, utána még fólia nélkül is kell sütni.
Annak érdekébe, hogy ne száradjon ki, én fólia után pirosra sütöm pár perc alatt a grill fokozattal. Így piros lesz, de nem szárad ki.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ha nem várod meg, hogy pirosra süljön, akkor halovány is marad :)
Én is többnyire fólia alatt sütöm puhára az említett húsféleségeket, és amikor már omlós, puha, akkor kicsit felerősítem a gázt és fólia nélkül kb 10-15 perc alatt pirosra is sülnek.Nem tovább, mert akkor már kiszáradhatnak.ezidő alatt is többször megnézem, és ha már szép rozsdabarna-pirospozsgás ( ha kell meg is forgatom )akkor már veszem is ki a sütőből.
Hagyományos gázsütőm van, nincs semmilyen extra funkciója.
Vannak azért praktikák is pl bőrös húsoknál (csülök, bőröskaraj... ) ahol lehet közben sörös szalonnabőrkével kenegetni, de van amikor a legvégén híg mézzel kenem át a bőröket. nem lesz édes, de gyönyörű színe lesz és ropogós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!