Mi a titka annak, hogy a sült hús (csirke, karaj, tarja, oldalas, stb. ) piros legyen amikor megsül? Az enyém mindig olyan színtelen.
Ha fólia alatt párolod puhára, utána még fólia nélkül is kell sütni.
Annak érdekébe, hogy ne száradjon ki, én fólia után pirosra sütöm pár perc alatt a grill fokozattal. Így piros lesz, de nem szárad ki.
Ha nem várod meg, hogy pirosra süljön, akkor halovány is marad :)
Én is többnyire fólia alatt sütöm puhára az említett húsféleségeket, és amikor már omlós, puha, akkor kicsit felerősítem a gázt és fólia nélkül kb 10-15 perc alatt pirosra is sülnek.Nem tovább, mert akkor már kiszáradhatnak.ezidő alatt is többször megnézem, és ha már szép rozsdabarna-pirospozsgás ( ha kell meg is forgatom )akkor már veszem is ki a sütőből.
Hagyományos gázsütőm van, nincs semmilyen extra funkciója.
Vannak azért praktikák is pl bőrös húsoknál (csülök, bőröskaraj... ) ahol lehet közben sörös szalonnabőrkével kenegetni, de van amikor a legvégén híg mézzel kenem át a bőröket. nem lesz édes, de gyönyörű színe lesz és ropogós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!