Mi a teendő, ha túl sós a karaj?
Ez egy nagyon szép, hagyományosan füstölt csontnélküli karaj. Valóban hidegkajaként érdemes fogyasztani, bármibe belefőzve igencsak száraz lenne.Áztathatod egy napot, majd tiszta vízben megfőzheted, akár a sonkát, de akkor is olyan lesz, mint a fűrészpor.
Én maradnék a hidegen való felhasználásnál, egyél mellé paradicsomot, paprikát, hagymát, retket, és már nem is fogod nagyon sósnak érezni.
Visszavinni balgaság lenne, láttad, tudtad, hogy mit veszel.
Valóban sózott-füstölt-pácolt hentesáru, és nem tőkehús!!
Ezt szendvicsek tetejére, vagy "ham and eggs"-ként, esetleg felkockázva bablevesbe, gulyáslevesbe nagyon jó, még a sonkás tészta nevű egytál ételhez is jól megy.
Vagy a tejfölös kajákhoz, mert a tejföl elnyomja a sós ízt: pl. hirtelen átsütöd egy serpenyőben a kb. 1 cm vastag szeleted, majd egy tejfölös gomba mártással, vagy sajtmártással, hasonlóval tudom elképzelni. Köretként sótlan főtt tészta, főtt rizs, főtt krumpli.
Sajnos eléggé zavaros a húsfélék ismerete neked, ahogy kiveszem a kommentedből. Ha valamit édespecsenyének neveznek, az nem cukros vagy mézes...
A nyulának sincs semmi köze a karajhoz. A nyula, másnéven dagadó tölteni való, vagy darálthúsnak, mert kissé zsíros.
A neten megnézheted a sertés részeit , hogy melyiket minek hívják, persze a marháét is.
Próbálj a kifejezésekre keresni a környezetben élőktől megfelelő szót, hogy te is megértsd.
Minden rosszindulat nélkül írom, mert még az "anyaországban " is vannak tájegységenként eltérések
szinte mindenre. Gazdag a magyar nyelv, de néha meg is tréfálni bennünket, ha félreértjük :)
"Másik elenvezése "nyúl", "nyúlja""
A Tápió mentén a "Nyúlja" az oldalascsontról levágott porcos rész sózva-füstölve.
Ez:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!