Vettem egy szép darab csn. Karajt, hogyan ízesítsem, hogy felvágott "helyettesítője" legyen? Ami nem olyan hétköznapi.
Ha felvágott helyettesítőjének akarod (tehát megsütnéd egészben, aztán hidegen szeletelnéd), akkor én áthúznék a közepén egy kolbászt, a külsejét pedig fokhagymával, köménnyel sóval és borssal bedörzsölném. Klasszikus, de ízletes:)
Ha kicsit pikánsabbat akarsz, akkor kolbász nélkül, sóval, borssal, fokhagymával, kevés gyömbérrel dörzsölném be, majd szezámmagba forgatnám, és így sütném..: )
Fokhagymával tűzdelve is finom, negy kiló mangalicazsírban szoktam sütni, így pár napig van reggelire és vacsorára kenyérre való.
Húst körben jól megsórom, felszúrom 2 helyen és telerakom a lyukakat fokhagymagerezdekkel, majd a zsírban minden oldalát átsütöm, kicsit megpirítom, utána felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, tetejét megszórom őrölt borssal és addig főzöm, míg a víz elfő és a hús megpuhul. Hűtőbe teszem, pár óra múlva, vagy másnap reggel már ehető.
Nagyon finomak amit előttem írtak, de egyszerűen vékonyra
vágod fel és kirántod! Ezt zsemlével szendvicsnek is jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!