4 darab zsömlét körülbelül mennyi tejjel áztassak be fasírt készítéséhez? Merüljön el a tejben, vagy csak csínján? (Annyira nem szárazak a zsömlék)
Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 08:29
1/4 gömbicica válasza:
A fasirtod minősége nagyban függ majd a zsemlék milyenségétől. A nagyon puffadt nagy zsemlékből sosem lesz jó fasirt.
Akkora edénybe tedd a 4 zsemlét, amiben szüken elfér.
Én fele viz, vele tejbe szoktam, ugy, hogy ellepje, és teszek rá egy tányért, hogy lenyomjam kicsit ne jöjjön fel a viz tetejére, vagy kézzel az áztatás elején lenyomom kicsit. Ha nehezen ázik, akkor át szoktam forditani a zsömiket, hogy a másik fele is átázzon :-)
EGyébként tapasztalataom szerint jobb a másnapos zsemle fasirthoz.
2/4 anonim válasza:
Nem kell úsznia a tejben, hiszen úgyis ki kell nyomkodni belőle. Én szét szoktam tépkedni és annyit öntök rá, amennyit beszív.
3/4 anonim válasza:
Felesleges tejbe áztatni!Úgyis ki kell facsarni és s tojással megkeverni!
4/4 anonim válasza:
Zsömlét már nem is használok, mert mindig darabos maradt a héja. nem beszélve tényleg a felfújt pocsék minőségű zsömlékről. mivel egy zsömle kb 4 deka, így kb 20 deka jóminőségű kenyérbelet tépek össze, és csak annyika tejjel locsolom meg, hogy éppen beszívja, ne kelljen kinyomkodni.. ha mégis ellazítottam volna, kis prézlivel korrigálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!