Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 4 darab zsömlét körülbelül...

4 darab zsömlét körülbelül mennyi tejjel áztassak be fasírt készítéséhez? Merüljön el a tejben, vagy csak csínján? (Annyira nem szárazak a zsömlék)

Figyelt kérdés
2013. júl. 20. 08:29
 1/4 gömbicica ***** válasza:

A fasirtod minősége nagyban függ majd a zsemlék milyenségétől. A nagyon puffadt nagy zsemlékből sosem lesz jó fasirt.

Akkora edénybe tedd a 4 zsemlét, amiben szüken elfér.

Én fele viz, vele tejbe szoktam, ugy, hogy ellepje, és teszek rá egy tányért, hogy lenyomjam kicsit ne jöjjön fel a viz tetejére, vagy kézzel az áztatás elején lenyomom kicsit. Ha nehezen ázik, akkor át szoktam forditani a zsömiket, hogy a másik fele is átázzon :-)

EGyébként tapasztalataom szerint jobb a másnapos zsemle fasirthoz.

2013. júl. 20. 08:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem kell úsznia a tejben, hiszen úgyis ki kell nyomkodni belőle. Én szét szoktam tépkedni és annyit öntök rá, amennyit beszív.
2013. júl. 20. 08:36
 3/4 anonim ***** válasza:
65%
Felesleges tejbe áztatni!Úgyis ki kell facsarni és s tojással megkeverni!
2013. júl. 20. 08:51
 4/4 anonim ***** válasza:
Zsömlét már nem is használok, mert mindig darabos maradt a héja. nem beszélve tényleg a felfújt pocsék minőségű zsömlékről. mivel egy zsömle kb 4 deka, így kb 20 deka jóminőségű kenyérbelet tépek össze, és csak annyika tejjel locsolom meg, hogy éppen beszívja, ne kelljen kinyomkodni.. ha mégis ellazítottam volna, kis prézlivel korrigálom.
2013. júl. 20. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!