Milyen levest főzzek egy nagy darab húsos sertés csontból?
Nagyon! Sokan főzik már eleve valami füstölt csonttal, füstölt körömmel, vagy éppen egy darab füstölt kolbásszal a bablevest. Hogy most mellette lesz egy darab húsos csont is, ami nincs megfüstölve, külön jó.
Ez esetben ezt a főtt húsos csontot biztosan úgy csinánám, ha megfőtt, kiszedném úgy ahogy van, egy kicsit megpörgetném sóval, megkenném egy kis zúzott fokhagymával, megszórnám törtpaprikával, és úgy tenném asztalra hideg-vacsoraként.
még egy ötlet. ha megfőzöd a húsoscsontot és akörmöt, a csontról leszeded a húst, a körmöt kicsontozod, amennyire lehet.
egy hagymás,paprrikás alapot készítesz, abban megpárolsz egy kis sárgarápát, zöldséget,teszel hozzá zöldbabot és puhára párolod. leszórod egy-két kanál liszttel, egy kis pirospaprikával, majd felöntöt a húslével apránként, a lisztet elkevergetve.egy kis levestésztát is főzhetsz bele.
beleteszed a húsokat is, és az asztalnál tejfölt is kínálsz mellé.
így egy jó palócos, gazdag levesed lesz, kisgyereknek és felnőttnek is finom, laktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!