Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van egy darab csirkemellem,...

Van egy darab csirkemellem, mit kezdenétek vele?

Figyelt kérdés
bármilyen ötlet jó lenne, mert nekem semmi nem jut eszembe, de holnap kéne enni valamit :)
2011. júl. 19. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Edd meg, és holnap menj el a McDonald'sba.
2011. júl. 19. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
csinálj lecsós csirkét belőle. csíkozva megsütod, közben csinálsz egy jó lecsót, összekevered, és kész.a tasakos rizs hamar megvan és legalább két evésre elég.
2011. júl. 19. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Én a héten tárkonyos ragulevest fogok készíteni (mondjuk, én pulykamellből, de csirkéből is kiváló :))


Illetve ezt szeretném még elkészíteni:


Sajtos csirkemell


hozzávalók 4 főre

• 550 g csirkemell filé

• 350 g félkemény sajt (tetszés szerint)

• 250 g natúr vajkrém

• só, bors

• 2 db tojás

• liszt


Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.

elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen. Egy laposabb (kb. 5 cm magas, 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.

2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a sajtot, hogy rajta maradjon. Az így előkészített hússzeletet a kivajazott tál aljára fektetjük. Így folytatjuk, amíg a hús el nem fogy: a bundázott filéket szorosan egymás mellé helyezzük a jénaiba, két rétegben. A végén a maradék vajkrémet a sajttal borított csirkemellek tetejére tesszük.

3. Előmelegített sütőbe téve körülbelül egy óra alatt aranyszínűre sül.

2011. júl. 19. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
75%
Csinálhatsz belőle egy adag rizses húst, vagy pörköltet feltétnek valami főzelékhez.
2011. júl. 19. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
én is a tárkonyos csirkeragulevesre szavazok
2011. júl. 19. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
Semmit,mert nagyon száraz,ehetetlen.
2011. júl. 19. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
75%
Én épp ma csináltam egy könnyű vacsinak : felcsíkoztam, oliván megsütöttem, salátával megettem...én kakukkfűvel ízesítettem, de ez már ízlés dolga, pl borssal is nagyon fini :D
2011. júl. 19. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
100%
A tejszínes csirke is nagyon finom. A husit kis kockákra vágod és tésztával tálalod.
2011. júl. 19. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

gyros


gyakorlatilag nagyon kevésből i kihozható,hisz a legdrágább része már megvan

2011. júl. 19. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!