Pontosan hogyan kell csinálni? Hallottam arról, hogy lehet úgy párolt fehér rizst készíteni, hogy forró vízzel leönti az ember a rizst, lefedi a fazekat és otthagyja.
Figyelt kérdés
Így milyen lesz, tényleg megfőnek a rizsszemek?
Rizs - víz arány?
Hány perc alatt készül el?
Egyéb tudnivalók?
2017. jún. 26. 15:25
1/4 anonim válasza:
Mindenképpen forró rizsre, és vastag aljú, jól záródó, foró fazékra van hozzá szüksged. Én így szoktam: a rizst kevés olajon kicsit megpirítom, (sózom, fűszerezem) aztán leöntöm lobogó vízzel, lefedem, és utána elzárom a lángot. Régi rizsnél egy-két percet szoktam főzni előtte. Ha néhány adag rizst főzöl, akkor pont kétszeres térfogatú víz kell (2 dl rizs + 4 dl víz pl 2 nagy adag lesz)
2/4 anonim válasza:
Ahogy az első, de néha teszek bele zöldséget vagy répát is kiskockára vágva. Míg a rizs megpuhul, addig a zöld is. :)
3/4 anonim válasza:
Ez jó, ahogy a 2-es írja, akkor már minden benne lesz, a fűszerek mellett a zöldségek is.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy ezeket leírtátok, nem tudom, ki pontozott le benneteket, de a lepontozóknak üzenem, hogy ha nem értetek egyet a hozzászólókkal, legalább írnátok meg, hogy szerintetek hogyan kell csinálni! A lepontozással nem segítettetek...
2017. jún. 28. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!