NAGY VIKTOR kérdése:
Meddig kell áztatni sós, ecetes vízben az ubit? (Tejfölös ubisaláta)
Figyelt kérdés
2017. júl. 9. 18:00
2/6 anonim válasza:
Én így készítem:
Lereszelem az ubit, besózom, kicsit állni hagyom (kb. 10-15 perc). Kinyomkodni csak egy igazán picit szoktam, mert nem szeretjük ha olyan, mint a rongy. Ezután teszek rá cukrot, néhány evőkanál ecetet, jól átkeverem, majd kiveszek egyet megkóstolni. Ha szükséges, teszek még bele cukrot/sót/ecetet. Ezután egy kevés őrölt pirospaprikát teszek bele, de csak annyit, ami kicsit megszínezi a levét. Végül mehet bele a tejföl, amivel szintén átkevered, és kész is.
3/6 anonim válasza:
Én sem szoktam áztatni. Besózom, 10 perc múlva kifacsarom és ízesítem ecettel, cukorral, fokhagymával. Tejfölt teszek rá és megszórom fűszerpaprikával.
4/6 anonim válasza:
Sokkal finomabb a saláta, ha nem csavarjuk lesózás után.Nem sózzuk be annyira. Ha valaki ropogósan szereti azonnal beízesíti , tejfölözi. Ha úgy szereti, hogy lágyabb legyen akkor lasózás után hagyja állni kb fél órát, majd úgy ízesíti tejfölözi.Én csak tejföllel szeretem, nem teszek rá se ecetet ,se cukrot.
5/6 anonim válasza:
4-esNem csavarjuk ki a finom levet az uborkából !
6/6 anonim válasza:
Karikára vágod az uborkát,pici só,hagyod állni,majd jöhet az víz,ecet,cukor,tejföl, esetleg valamilyen zöldfűszer amit szeretsz,én friss metélőhagymát ajánlanék a fokhagyma helyett,a fűszerpaprika meg felesleges,ízben nem ad hozzá semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!