Mitől lenne olyan a húslevesnek az íze amilyennek szeretném?
Üdv! A kérdésem lehet hogy nem lesz olyan egyértelmű. Na szóval többször próbáltam már húslevest főzni, de soha nem voltam elégedett a végeredménnyel. A legutóbbi alkalommal kb 0,7 kg húsos sertéscsontot, 1 fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 2-2 sárga illetve fehér répát, fél zellergumót, 1 paprikát, 1 paradicsomot,egész borsot sót és 3-4 szál petrezselymet feltettem hideg vízbe, kb 3-3,5 órát főtt. A színe szép lett.
De ahogy megkóstolom, nem olyan mint mondjuk ha anyám csinálja, vagy mondjuk egy étteremben. Az ízében érezni a hús ízét, de mellette van egy ilyen furcsa "zöldséges" íz, a végén meg kicsit édeskés, nekem ez zavaró.
Mit csinálhatok rosszul, túl sok zöldséget teszek bele, vagy esetleg ki kellene hagynom valamit? Régebben csináltam már csirkéből is de kb ugyan ezt az eredményt kaptam.
Nem egyszerre, mindig előbb a húst teszem fel, hideg sós vízben, első forrás után lehabozom (vagy ha nagyon véres, pl. marha nyak, akkor csak annyi vízben teszem fel, hogy épp ellepje, és leöntöm az első forrás után, leöblítem a húsokat és tiszta vízbe teszem vissza főni).
Utána megy bele a fűszer teatojásban, és azok az "ízesítő" zöldségek, amiket nem eszünk meg (zeller, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom), és gyöngyözve főzöm, hát, nehéz megmondani, hogy mennyi ideig, minél vastagabb/csontosabb/öregebb marha vagy tyúk van benne, annál tovább, néha a vastag húsos részekbe beleszúrok, lehet érezni, hogy áll.
Utána mennek bele a zöldségek nagy darabokban + a petrezselyem és zellerzöld csokorba kötve, (ilyenkor a vöröshagymát, zellert már kiszedem) és még azokkal is főzöm kb. bő fél órát, szintén gyöngyözve, közben kóstolok, utánsózok ha kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!