Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lenne olyan a húslevesne...

Mitől lenne olyan a húslevesnek az íze amilyennek szeretném?

Figyelt kérdés

Üdv! A kérdésem lehet hogy nem lesz olyan egyértelmű. Na szóval többször próbáltam már húslevest főzni, de soha nem voltam elégedett a végeredménnyel. A legutóbbi alkalommal kb 0,7 kg húsos sertéscsontot, 1 fej hagymát, 3 gerezd fokhagymát, 2-2 sárga illetve fehér répát, fél zellergumót, 1 paprikát, 1 paradicsomot,egész borsot sót és 3-4 szál petrezselymet feltettem hideg vízbe, kb 3-3,5 órát főtt. A színe szép lett.

De ahogy megkóstolom, nem olyan mint mondjuk ha anyám csinálja, vagy mondjuk egy étteremben. Az ízében érezni a hús ízét, de mellette van egy ilyen furcsa "zöldséges" íz, a végén meg kicsit édeskés, nekem ez zavaró.

Mit csinálhatok rosszul, túl sok zöldséget teszek bele, vagy esetleg ki kellene hagynom valamit? Régebben csináltam már csirkéből is de kb ugyan ezt az eredményt kaptam.



jan. 4. 10:31
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és néha megy bele egy-egy darab paprika, paradicsom és/vagy kis darab káposzta.
jan. 5. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a válaszod, még annyit kérdeznék hogy te egyszerre teszel bele mindent vagy főzöd a húst valameddig és utána a zöldségeket?
jan. 5. 14:55
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerre, mindig előbb a húst teszem fel, hideg sós vízben, első forrás után lehabozom (vagy ha nagyon véres, pl. marha nyak, akkor csak annyi vízben teszem fel, hogy épp ellepje, és leöntöm az első forrás után, leöblítem a húsokat és tiszta vízbe teszem vissza főni).


Utána megy bele a fűszer teatojásban, és azok az "ízesítő" zöldségek, amiket nem eszünk meg (zeller, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom), és gyöngyözve főzöm, hát, nehéz megmondani, hogy mennyi ideig, minél vastagabb/csontosabb/öregebb marha vagy tyúk van benne, annál tovább, néha a vastag húsos részekbe beleszúrok, lehet érezni, hogy áll.


Utána mennek bele a zöldségek nagy darabokban + a petrezselyem és zellerzöld csokorba kötve, (ilyenkor a vöröshagymát, zellert már kiszedem) és még azokkal is főzöm kb. bő fél órát, szintén gyöngyözve, közben kóstolok, utánsózok ha kell.

jan. 5. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenki máshogy szereti, mert mindenki anyukája másképp csinálta😀Én úgy szoktam, hogy felteszem először a zöldségeket, 3 sárgarépa, 1-2 fehér, 1 egész vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, karalábé, zellergumó, 1 paradicsom, 1 paprika. Ha kedvem van, krumplit is teszek bele. Főzöm őket kb fél órát, utána teszem bele a csirkehúsokat, mivel én csak csirkével szeretem. Csirkeszárny, mell. Ezek hamar megfőnek, kb fél órát szoktam őket is hagyni, közben beleteszek 2 leveskockát, felszeletelt petrezselymet, sózom borsozom. Ilyenkor az utolsó 5-10 percre csirkemájat is szoktam beledobni, azt nem szabad sokáig főzni, mert száraz lesz. Nekem így szokott olyanra sikerülni, ahogy én szeretem.
jan. 14. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha káposztát, vagy kelkáposztát főzök a csumáját mindig elteszem a mélyhűtőbe, finom ízt ad a húslevesnek. Egy darabka kelkáposzta, vagy néhány kelbimbó is mindig kerül bele.
jan. 14. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!