Miért romlik meg a hús a fagyasztómban?
Többször is előfordult már, hogy a fagyasztómból elővett húsnak borzalmas szaga volt. -19 fokos a fagyóm. Főleg a darálthússal és a csirkemellel járok így. Általában veszek 1-1 kg-t belőlük és amit éppen nem használok fel, azt kisebb adagokban (ami kettőnknek elég egy ebédhez) lefagyasztom, hogy ne kelljen mindennap boltba járkálni az ebédhez. Szóval bőven a szavatosság lejárta előtt fagyasztom le és nem szoktam többször kiolvasztani majd visszafagyasztani. Szobahőmérsékletem engedem kiolvadni és amint kiolvad, vagy esetleg már egy kis ponton fagyos, beteszem a hűtőbe.
Van valakinek ötlete, mit csinálok rosszul?
Elég bosszantó egyrészt a kidobott pénz, másrészt az ebéd miatt.
A lidl van hozzánk a legközelebb, általában a húst is ott veszem. Amikor felbontom és főzök belőle, akkor nem érzem büdösnek, úgyhogy nem a szaglásom ilyen érzékeny. 2-3 hétről van szó, hónapokig nem szoktam a fagyasztóban tartani. Van egy 3 hónapos kisfiam, így nem minden nap érkezek mellette főzni, ezért nem szokott egy hét alatt több kg hús elfogyni. Meg egyébként sem eszünk minden nap húst, de szerintem ez már másodlagos dolog.:)
Lassan 3 éves a fagyasztóm és eddig soha nem volt vele ilyen gondom. Elképzelésem sincs, mi lehet a baj, de így akkor igyekszek nem lefagyasztani és megpróbáljuk a hűtőben olvasztást azzal a kevéssel, ami még van.
"Szobahőmérsékletem engedem kiolvadni és amint kiolvad, vagy esetleg már egy kis ponton fagyos, beteszem a hűtőbe."
Miért teszed a hűtőbe? Ha kiolvadt, használd fel. Ha meg nem akarod felhasználni, akkor ne szobahőn olvaszd ki, hanem a tedd át a fagyott cuccot a normál hűtőtérbe, és ott olvadjon ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!