Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért romlik meg a hús a...

Miért romlik meg a hús a fagyasztómban?

Figyelt kérdés

Többször is előfordult már, hogy a fagyasztómból elővett húsnak borzalmas szaga volt. -19 fokos a fagyóm. Főleg a darálthússal és a csirkemellel járok így. Általában veszek 1-1 kg-t belőlük és amit éppen nem használok fel, azt kisebb adagokban (ami kettőnknek elég egy ebédhez) lefagyasztom, hogy ne kelljen mindennap boltba járkálni az ebédhez. Szóval bőven a szavatosság lejárta előtt fagyasztom le és nem szoktam többször kiolvasztani majd visszafagyasztani. Szobahőmérsékletem engedem kiolvadni és amint kiolvad, vagy esetleg már egy kis ponton fagyos, beteszem a hűtőbe.

Van valakinek ötlete, mit csinálok rosszul?

Elég bosszantó egyrészt a kidobott pénz, másrészt az ebéd miatt.

#Romlotthus
2023. dec. 9. 03:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

fagyasztva se áll el őrőkké a kaja

a húsok kb fél évet bírnak ki mélyhűtve

2023. dec. 9. 07:01
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Fura, én még nem jártam így. Véletlenül nem tálcás, lefóliázott húsokat szoktál venni? Mert az lehet, hogy már akkor is rossz volt, amikor lefagyasztottad... És ne darált húst vegyél, hanem húsdarálót! Pont most kértem a Jézuskától, remélem megkapom :-)
2023. dec. 9. 07:31
 3/13 anonim ***** válasza:
15%
¯\_(ツ)_/¯
2023. dec. 9. 08:00
 4/13 anonim ***** válasza:
81%
Darált húst például vendéglátásban tilos fagyasztani.Próbáld még gyorsabban forgatni a fagyasztóból a húsokat.Egyébként annyi bolt van hogy én például napi szinten vásárolok nincs fagyasztott hús nálunk.
2023. dec. 9. 08:00
 5/13 anonim ***** válasza:
39%
1kg húst fura hogy ketten nem esztek meg egy hét alatt.Hűtőbe fagyaszd ki pl kiveszed reggel korán a fagyóból vagy előző este és szépen rárakod egy tányérra és be a hűtőbe.
2023. dec. 9. 08:07
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miert jarhatsz igy. Évek ota fagyadztok csirkemellet és darált húst is és soha semmi bajuk.

Arra tudok gondolni hogy vagy túl sokáig fagyasztod vagy a szaglással lesz gond. Mondjuk én sose szagolom hanem használom mert nekem covid óta nincs szaglásom. De sose lett bajom se. Hgyanúgy csinálom mintten neha szobahon neha hjtoben olvasztom ki.

Nem lehet hogy nekd az alap husszag nem tetszik es ezaltal mindig olyan szagu? A husok nem szagtalanok tehat normalis hogy van szaguj

2023. dec. 9. 08:48
 7/13 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, hogy már akkor romlott, amikor berakod a fagyasztoba.
2023. dec. 9. 08:58
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Amint megveszed, aznap vagy legkesobb masnap fagyaszd.
2023. dec. 9. 09:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyers darált hús max. 1-2 hónapig jó, csirke mell kb. fél évig. De miért nem fordítva csinálod, hogy a kész kaját fagyasztod le. Kb. ugyanannyi idő megfőzni és akkor tovább eláll. (valamennyivel)
2023. dec. 9. 09:06
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hol vásárolod a húsokat? Milyen minőség? T betűs áruházban megjártam már párszor, 1 nap alatt büdös lett a hús.
2023. dec. 9. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!