Baj ha folyékony a krém?
Figyelt kérdés
sütés nélküli sajttortát csináltam. nem tudom mit rontottam el a mascarponét összekevertem a felvert tejszínnel de szerintem folyékony lett. egy csomag habfixáló van benne. mélyhűtőbe tettem de nem tudom hogy szét fog e folyni ha leveszem a formát. (nem olyan folyékony mint a víz nyilván, szimpla krém állaga van)2023. nov. 24. 13:39
1/8 anonim válasza:
Zselatin van benne?
Picit fog kemenyedni. A helyedben nem raknam melyhutobe nehogy megfagyjpn. Kb 4-5 ora alatt el fogja erni a vegleges allagat sima hutoben. Akkor nezd meg.
(Ha megfagy ey kiolvas utana garantaltan undi lesz)
2/8 anonim válasza:
A mascarponet és a tejszínt legközelebb együtt verd fel. Nagyon stabil krém lesz, habfixalo se kell bele.
3/8 A kérdező kommentje:
nincs benne zselatin. átraktam rendes hűtőbe. köszönöm a válaszokat;)
2023. nov. 24. 14:24
4/8 harebell válasza:
A legtöbb tortakrém szobahőmérsékleten még lágyabb, de hűtőben megdermed, összeáll. Minimum 3-4 óra kell hozzá, hogy az igazi legyen (de legjobb, ha előző nap készíted). A felvert habfixálós-tejszínes krém valószínűleg jó lesz zselatin nélkül is.
5/8 anonim válasza:
Ha hidegen verted fel a tejszínt a mascarponéval (nem hidegen nem is nagyon lehetne) és nem tettél bele zselatint, akkor hűtőbe téve sem lesz sokkal stabilabb. Azok a krémek, amik hűtőben állnak össze, azok azért olyanok, mert pl. főzött krém, ami hűlés közben lesz stabilabb, vagy ha csoki van benne, akkor annak kell visszakristályosodnia.
6/8 anonim válasza:
"Ha hidegen verted fel a tejszínt a mascarponéval (nem hidegen nem is nagyon lehetne) és nem tettél bele zselatint, akkor hűtőbe téve sem lesz sokkal stabilabb."
Olyan harminc éve sütök, van cukrász vegzettsegem is. A mascarponeval együtt felvert tejszínes krém extrém stabil, abba nem kell se habfixalo, se zselatin.
7/8 anonim válasza:
Felvert tejszínt a mascarpone megköti.Lehet nem vetted elég keményre a tejszínt.
Ez folyni fog ha kiolvad is.
8/8 anonim válasza:
6: én is szoktam tejszínt mascarponéval stabilra felverni, de arra reflektáltam, hogy a kérdező írta, hogy mikor berakta a hűtőbe, még akkor folyós volt, az viszont a hűtőben már nem "tovább verődni", szóval lehet, hogy vmit mégis elrontott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!