Állkapocs műtétem volt, most csak is kásás/folyékony ételeket fogyaszthatok. Szeretnék kérni pár finom étel receptet ami megfelel a célra. Ti milyen ételeket ajánlanátok?
főzelékek, akár turmixolva
joghurt
puding
Gyakorlatilag mindent lehet turmixolni, próbáld ki, neked mik ízlenek.
Szerintem kifejezetten jó a húsleves a zöldségekkel és hússal együtt leturmixolva, akár pörkölt krumplival, vagy bármi, mit szeresz. (Kivétel talán a rántott hús)
Levesek, főzelékek, tejbegríz, tejberizs, puding, gyümölcs/zöldségturmixok, krumplipüré tükörtojással vagy rántottával (furi, de nem rossz páros, főleg ha meg kell válogatni mit eszünk, hasonló helyzetben én is ezen éltem), esetleg ha már tudsz annyira rágni, akkor májkrémes, vajas, tejfölös kenyér héj nélkül.
Apró falatok lassan fogyasztva.
Jobbulást kívánok!
Köszönöm a tippeket!
Ma jöttem a kórházból, harapni még egy ideig nem fogok tudni rendesen. Kórházban csak a pudingot ettem, de már abból is elegem van, a többi étel ehetetlen volt.
Főzelékeket, leveseket meg amúgy is szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!