Lasagne készítéskor ti megfőzitek előtte a tésztát?
Figyelt kérdés
szeretem a lasagnét. az egyik kedvencem. Eddig sosem főztem meg előtte a tésztát, mikor már egybe bekerül az egész a sütőbe, viszont sosem volt olyan puha a tészta, hogy ne villa-kés kaja legyen belőle, de mivel láttam már recepteket, ahol megfőzve rakják össze, így kiváncsi lennék a ti praktikátokra.2023. nov. 10. 11:49
1/14 A kérdező kommentje:
Illetve, akkor már ti marha vagy sertés darált hússal prefereljátok inkább vagy vegyesen?
2023. nov. 10. 11:49
2/14 anonim válasza:
nem főzőm meg, és leginkább a vegyessel szeretem
3/14 anonim válasza:
Egyszer csinaltam. Nem foztem meg, es sertessel. Jo lett.
4/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszotokat, legyen szép napotok.
2023. nov. 10. 12:16
5/14 anonim válasza:
Nem kell a tésztát megfőzni.A besamellt és a bolognai ragut hígabbra kell készíteni és akkor száraz sem lesz a lasagne.
6/14 anonim válasza:
Nem kell megfőzni, dehogyis és én spec besamelt sem adok hozzá, mert barátom nem szereti.
7/14 anonim válasza:
Nem kell megfőzni, mert akkor egy plötyi lesz, szétesik az egész. Pont az a lényege, hogy a tésztalapok közötti szószban fő meg. Persze el lehet készíteni úgy is, hogy kifőződ a tésztát, és utólag összerakod, de ennyi erővel akkor készíthetnél sima bolognait is. A jellegzetes lasagna ízt és állagot az adja, hogy a száraz tésztalapokat a raguval/besamellel (vagy akármivel, aminek van egy kis leve) beteszed a sütőbe.
8/14 anonim válasza:
Én frissen gyúrom hozzá a tésztát, nem túl keményre, így könnyen nyújtható. Ezt rétegezem sertés raguval, besamellel. Mindig tökéletes az állaga.
9/14 anonim válasza:
Én sem főzöm meg. Sütőfüggő, hogy hogy lesz a legjobb. Nekem sima gáz van, nem légkeveréses. Én először fólia alatt sütöm kb. 20 percet, majd utána teszem rá a sajtot, amivel még kb. 15 percig sütöm pirítom. Ha egyből rátenném a sajtot, az megégne, a tészta még nyers maradna.
Darált sertésből szeretjük. Én besamelt nem teszek bele, nem szeretjük úgy.
10/14 anonim válasza:
Sose főztem meg a tésztàt annyi higy szaftos szósszal kell rètegezni. És jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!