Tea készítéskor fel szoktátok forrarni a vizet vagy forrón kiengeditek a csapból?
Forralom, mert a csapból csak langymeleg folyik... De amikor a mikróban készítek egy filtereset, azt nem forralom, mert hamar akarom inni és csak leforráznám magam (én és a forró víz/étel, ez mindig problémás, pedig főzni évtizedek óta főzök, nem is rosszul. de ez más :D).
Egyszer laktam egy helyen, ahol majdnem forrásponton levő víz jött a csapból. Ott lehet, hogy azt használtam.
A teás ismerőseim azt mondták, zöld teához is jobb felforralni, majd várni, hogy megfelelő hőmérsékletűre hűjön a víz, de azt nem tudom, miért jó ez. Viszont az indukcióson seperc alatt felforr, X idő után bekerülnek a tealevelek s akkor nem kell azon agyalni vízmelegítéskor, hogy ez vajh hány fokos. Igaz, így sem tudom, mennyi, amikor beleteszem, de akkor se haltam bele a zöld teába, amikor túl forróval öntöttem le. A túl hideg viszont nem hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!