Az alkohol megöli a szalmonellát, ha koktél készítéskor a tojás esetleg fertőzött?
Figyelt kérdés
2013. jan. 30. 20:35
1/2 anonim válasza:
Abban a koncentrációban ami a koktélban van egyáltalán nem biztos.
2/2 Phoney válasza:
Rengeteg bárban készülnek koktélok nyers tojásból, és a bartenderek szerint nincsenek fertőzéses eseteik.
Több tanulmány is rámutat, hogy a belülről is szalmonellás tojás szinte csak elméletben létezik, úgyhogy ha megfelelően fertőtleníted a héjat feltörés előtt, akkor biztonságos a nyers tojás is.
Az alkohol egyébként kisebb mennyiségben is veszélyes a mikroorganizmusokra (aminek legegyszerűbb bizonyítéka, hogy maguk az élesztők is elpusztulnak 15-20% környékén, pedig ha azok sincsenek hozzászokva, akkor ugye...(, de ez nem jelenti azt, hogy pár perc alatt kipusztítaná a szalmonellát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!