Mit csináljak ha nem sűrűsödik a paprikás krumpli?
Annyi vizet tettem hogy ellepje éppen de már fő lassan 1 órája és semmi sem történt a víz ugyanannyi rajta.
Nagyon elkezdett az elején forrni akkor lejebb vettem már puha minden sőt már túl puha is a krumpli de még mindig a víz ugyanannyi
Értem. Hát mivel már túl puha minden, így nem fozheted már tovább..
Lehet hogy sütnek egy kis kolbászt egy külön edényben, és beletennem. Plusz egy kis tejfölt bele, ha szereted.
A krumpli egy reszet nyomd ossze villaval, attol surubb lesz.
De amugy levesnek is megeheted, attol meg finom :D
Valószínűleg nem olyan szétfövős fajta krumpli, és az se segített, hogy alapból hosszú lében kezdted el, mert ha rövid lében kezded, akkor a kavargatásnál a mechanikai hatások miatt is morzsálódik le a krumpliból. Hosszú lében meg csak kergetik egymást a krumplik.
Sok használható ötlet elhangzott:
Ha nagyon-nagyon sok a lé, szaggass bele galuskát, de az nagyon sok vizet felvesz, szóval azzal csak óvatosan.
Az is jó, ha pici keményítővel behúzod a levet, végül is, a krumpliból is a keményítő oldódna ki.
És az is jó, hogy a krumpli egy részét összetöröd.
Pl. botmixerrel 1-2 nyomást csinálsz, azzal lezúzod mondjuk a krumpli 5-10 %-át, az már eleget pürésít, ha nem túl sok a lé.
De amúgy arra számíts, hogy ha több adagot csináltál, akkor holnapra be fog állni, mint a gerely! Csak most ilyen híg, a keményítő még vagy fél napig simán dolgozni fog benne!
Legközelebb meg ha jó sűrű paprikáskrumplit akarsz annyi vizet tegyél bele az elején, hogy el se lepje a krumplit! Mivel még a krumpli is enged ki valamennyi vizet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!