Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak ha nem sűrűsödik...

Mit csináljak ha nem sűrűsödik a paprikás krumpli?

Figyelt kérdés

Annyi vizet tettem hogy ellepje éppen de már fő lassan 1 órája és semmi sem történt a víz ugyanannyi rajta.

Nagyon elkezdett az elején forrni akkor lejebb vettem már puha minden sőt már túl puha is a krumpli de még mindig a víz ugyanannyi


2023. okt. 17. 18:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
Öntsd le róla. Ez nem olyan bonyolult.
2023. okt. 17. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen csak az a bajom attól még ami marad az is csak víz. És nem olyan krémes kicsit sem
2023. okt. 17. 18:31
 3/13 anonim ***** válasza:
36%

Értem. Hát mivel már túl puha minden, így nem fozheted már tovább..


Lehet hogy sütnek egy kis kolbászt egy külön edényben, és beletennem. Plusz egy kis tejfölt bele, ha szereted.

2023. okt. 17. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
35%
Ja azon felül persze, hogy leontod róla a felesleges vizet.
2023. okt. 17. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

A krumpli egy reszet nyomd ossze villaval, attol surubb lesz.

De amugy levesnek is megeheted, attol meg finom :D

2023. okt. 17. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
89%
A krumplit szedd ki valamibe, és a levét forrald el, ka eléggé rövid a leve, tedd vissza a krumplit és melegítsd össze
2023. okt. 17. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
12%
A lé elforralasanal egyszerűbb, ha leonti róla. 🤣🤣🤣
2023. okt. 17. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim válasza:
100%
szaggass bele nokedlit, rakj bele kolbászt, dusitsd
2023. okt. 17. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
7-es: csak akkor az ízanyagokat, keményítöt, egyebeket is kiönti és a maradék lé továbbra is vizes marad, ha elforralja, akkor csak a víz párolog, a többi meg besürüsödik.
2023. okt. 17. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
92%

Valószínűleg nem olyan szétfövős fajta krumpli, és az se segített, hogy alapból hosszú lében kezdted el, mert ha rövid lében kezded, akkor a kavargatásnál a mechanikai hatások miatt is morzsálódik le a krumpliból. Hosszú lében meg csak kergetik egymást a krumplik.

Sok használható ötlet elhangzott:

Ha nagyon-nagyon sok a lé, szaggass bele galuskát, de az nagyon sok vizet felvesz, szóval azzal csak óvatosan.

Az is jó, ha pici keményítővel behúzod a levet, végül is, a krumpliból is a keményítő oldódna ki.

És az is jó, hogy a krumpli egy részét összetöröd.

Pl. botmixerrel 1-2 nyomást csinálsz, azzal lezúzod mondjuk a krumpli 5-10 %-át, az már eleget pürésít, ha nem túl sok a lé.


De amúgy arra számíts, hogy ha több adagot csináltál, akkor holnapra be fog állni, mint a gerely! Csak most ilyen híg, a keményítő még vagy fél napig simán dolgozni fog benne!


Legközelebb meg ha jó sűrű paprikáskrumplit akarsz annyi vizet tegyél bele az elején, hogy el se lepje a krumplit! Mivel még a krumpli is enged ki valamennyi vizet!

2023. okt. 17. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!