Paprikás krumplit tarhonyával, hogyan csináljam?
Amit te szeretnél, azt mi itt az alföldön közönséges paraszt-tarhonyának hívjuk. Az elkészítése hétköznapi formában:
hagymát dinsztelsz, (ha van egy zöldpaprika karikára szelve is mehet mellé), beleforgatod az összedarabolt krumplit, (ha van a karikára szelt kolbit is), törtpaprikával felengeded, sózod. Amikor félig megfőtt, a levét ha kell hígítsd meg, rakd bele a tarhonyát és főzd készre. Mi egy kicsit levesesebbre készítjük mint a felrakott linken van, és kanállal esszük, mint egytál-étel.
A felrakott linken szerepel a szalonna-pirítás is, ez ízlés dolga, másrészt én személy szerint a kolbit nem szoktam belefőzni, anélkül jobb szeretem.
Van aki a kolbi helyett csak virslit karikáz bele, úgy is jó.
Vigyázz, a tarhonya duplájára nő, hasonlóan mint a rizs, tehát ahány tányérral akarsz, annyi marék száraz tarhonyát tény a lábasba!
Gyorsan készen van, sikerülni fog.
1-es vagyok!
Persze, lehet úgy is, ahogyan a 2-es írja, de akkor az kb. olyan lesz, mint amikor a kész paprikáskrumplihoz hozzákavarod a külön megfőzött tésztát. Nem lesz olyan finom íze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!