Almás pitét sütöttem, a tepsi aljára sütőpapírt tettem, amit enyhén liszteztem. Az almás pite alja mégis égett. Íze jó, de nagyon zavar, hogy égett lett. Hogy csináljam máskor?
Ha gyúrt tésztánál lisztet teszel alá, akkor megég az alja!
Alapszabály: kevert tésztáknál kikenni lisztezni a tepsit, gyúrt tésztáknál csak kenni, mert megég az alja!
Ha szilikonos sütőpapírt használsz, akkor kenni sem kell!
szerintem is magyarul elégetted, mert a sütőapírt semmivel sem kell megkenni, úgy is működnie kell. ez a lényege, hogy ne égjen meg rajta semmi.
hirtelen és nagy hőmérsékleten süthetted.
De ne keseredj el, legközelebb jobb lesz. mindenkivel előfordul, elég egy perc nem odafigyelés és máris nem olyan, , mint amit szeretnénk.
ha tudod, éles késsel el is távolíthatod az égett rész egy részét. kicsit macerás kockánként, de lehet, hogy így
megnyugodnál, hogy nem is olyan rossz ez a süti:)
én mindig előmelegített sütőben kezdek sütni, 5 perc erős (kb 180 fok ) majd, kissé visszaveszem a lángot.
ha illatozni kezd a sütemény, akkor már szinte kész is.
mindig vizesuhára teszem a tepsit, így a keletkező párától azonnal elengedi a tésztát akár papíros, akár nem.
köszönöm a válaszokat!
Nagyon kevés lisztet tettem a sütőpapírra, épphogy volt rajta. De ahogy az utolsó írta, még tegnap este "lehámoztam" az égett részeket. Első pitém volt, és nagyon zavart hogy nem úgy sikerült ahogy kellene. De legközelebb inkább kivajazom a tepsit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!