Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkepaprikást hogy csináljam...

Csirkepaprikást hogy csináljam hogy nagyon finom legyen?

Figyelt kérdés

Mennyi paprika, paradicsom legyen a pörköltalap?

sót vagy vegetát használjak?

mennyi víz menjen alá?

meddig főzzem?

Köszönöm!


2012. okt. 4. 07:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Libazsíron szoktam megdinsztelni egy jó nagy fej, apróra vágott hagymát, 1 paprika és 1 paradicsom elég, főzés közben 1-2 fej apróra vágott fokhagyma is nagyon jó ízt ad neki. Vegetát ne használj pörköltbe, csak sót, kis őrölt borsot. Annyi víz, hogy ellepje, általában 1 óra kell míg megpuhul, de függ a csirkétől is.
2012. okt. 4. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

A hagymát és a zöldpaprikát egyszerre szoktam dinsztelni, amikor a hagyma már aranysárga, akkor 1-2 csöpp vizet öntök rá, és födő alatt hagyom, hogy elsülje, akkor egy finom, sűrű alapszaftom lesz. Ebbe rakom a husit, és fehéredésig forgatom, sütöm benne.

Majd rászórom a törtpaprikát, és abban a percben hideg vízzel felöntöm. Először csak annyi vizet, amivel "majdnem" ellepi a húst, ezzel megvárom, hogy felforrjon. Sok esetben a hús is enged vizet. Ha felforrt, és még kíván, akkor öntök rá. Amikor felforrt, só, bors, bele, és vedd a lángot alatta takarékra.


Meddig főzd?

Nézni kell villával, mikor lesz kész. Ez változó, mert nagyban függ attól, hogy milyen öreg volt a jószág. Ha a villát könnyen bele tudod szúrni a csontig, és annak nyomán nem jön véres lé belőle, akkor biztosan kész.

Függ attól is, mekkora lángon főzted. Egy csirke általában forrástól számítva 40-50 perc alatt kész.

2012. okt. 4. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Mindent leírtak előttem, nagyon jól. a fontos a jó pörköltalap, egy jó fej hagyma zsíradékon megpárolva egy kis sóval. erre rá a hús darabok,hozzá a hámozott paradicsom, paprika apróra vágva 1-1 szem.párolni a saját kiengedett levével, majd pirospaprikával megszórni, fűszerezni ízlés szerint, kevés őrölt kömény, bors.

ahogy írták mindig csak rövid lével pótolni az elfőtt vizet, szinte mindig szaftban legyen. nem nagyon keverni, inkább csak rázogatni.a bolti csirke hamar puhul, és vigyázni kell ne jöjjön le csontról, mert úgy nem gusztusos.

Biztos sikerülni fog, jó főzöcskét:)

2012. okt. 4. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!