Ki hogyan csinálja a paprikás krumplit?
Pörkölt alap, krumpli, szigorúan húsféle mentesen, rengeteg szafttal, erős paprikával, ha kész villával összetörve, puha friss kenyérrel....
Ismerősöm zöldborsót szokott bele tenni -meg szalonnat-, illetve ugyanúgy gombaval is szokott csinálni. Egyszer ettem lecsós verziót, kolbásszal, az is finom volt
Egy jó szelet füstölt szalonnát kisütök, a pörcöt kiveszem. (Ez a szakács jutalma, egy kis friss kenyérrel gyorsan elfogy)
A kisült zsírban megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát. Beleszórom a hasábokra vágott krumplit és együtt pirítom egy pár percig. Megszórom pirospaprikával, sózom, egy gerezd reszelt fokhagymát, egy babérlevelet teszek hozzá, összekeverem és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Amíg fő a krumpli, 4 evőkanál grízes lisztből, 1 tojással és csipet sóval nokedli tésztát készítek. Amikor a burgonya megpuhult, a nokedlit apró lyukú szaggatóval beleszaggatom, és személyenként 1 felkarikázott virslit főzök bele. Eggyet forralok rajta, majd leveszem a tűzről és lefedve 10 percig pihentetem.
Nyáron kovászos uborkát, télen ecetes almapaprikát kínálok hozzá.
Köszönöm a válaszaitokat! Ki fogom próbálni ezeket az újításokat. Bevallom, én a szalonnás verziót nem próbáltam még, és fokhagymát sem tettem bele. Viszont őrölt köményt szoktam beletenni.
A borsós verzió meredeken hangzik. :D De lehet egy kört futok azzal is. :)
Finom a borsós, legalábbis én szeretem.
Ha tudsz, vegyél füstölt paprikát, az is extra ízt ad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!