Hogy kell jó sült hekket csinálni? (paprikás liszt)
Én úgy szoktam, hogy veszek hek törzset.
Kiolvasztom, megpucololm mert kindig marad benne bél darab.
Lekaprgatom a rajta maradt pikkelyt.
Bevagdosom 2 cm ent. Jól besózóm.
Utana konyharuhába tekerem, hogy leitassam róla a vizet. Ez fontos.
Aztán paprikás lisztbe forgatom.
Annyi paprikat teszek a lisztbe hogy legyen szine.
Frituba sütőm majdnem a legmagasabb hőfokon.
Viszont akármilyen egészsegtelen úgy a legfinomabb ha használt az olaj.
Es a legfinomabb hekk amit eddig probáltam az a sparos, atlatszo zacskos, kék felirattal.
Abban is van ketfele, a zacsin keresztül latni, hogy a hal kivülröl sötétebb szinű, nem pikkelyes.
Nem tudom az milyen, vagy csak meg van e nyúzva vagy de jobb.
Pontosan úgy én is mint ahogy a 2-es leírta. Nekem nincs fritőzöm, de fontos, hogy a bő olajat jól felhevítsd és sercegjen mikor bele helyezed a halakat.
Én is színre, szemre keverem a lisztet, ha már olyan világos narancssárgás, akkor jó.
Én is leszűrt, használt olajban sütöm, halsütéshez mindig teszek félre, de abban utána már nem sütök mást.
Mindenképp ki kell olvasztani, mert be is kell irdalni, illetve sokszor nincs rendesen kibelezve és felvágva a hasa.
Én is a Spárosat veszem, árban is elég jó és szépek szoktak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!