Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem marad meg a paprikás...

Miért nem marad meg a paprikás Liszt a Halon? Ma hekket sütöttem ebédre. Elég jol sikerült de a paprikás Liszt valahogy nem akart megmaradni a Halon. Nem tudom mit csinálhattam rosszul de azért ehetö Volt sajnos nem lett olyan jo ropogos.

Figyelt kérdés
2018. ápr. 29. 14:05
 1/8 anonim ***** válasza:
48%

Feltételezhetöen fagyasztott halat akartál sütni.


A paprikás liszt csak akkor marad rajta, ha egyrészt a hal elötte száraz (papírtöllövel el kell itatni róla a nedvsséget, másrészt meg ha tényleg forró és sok olajban kell sütni, hogy egyböl megsüljön a bundája, különben lepörög.

2018. ápr. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem rajta marad, mégsem lesz ropogós.:(


Ne teljesen száraz halat forgass a paprikás lisztben, hanem vizes kézzel simítsd át, én is úgy szoktam.

2018. ápr. 29. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az tűnik logikusnak, hogy ne legyen a hal teljesen száraz. Ezt a gyakorlat is igazolta nálam. Persze ez nem azt jelenti, hogy csöpögjön a víztől!
2018. ápr. 29. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen halat sütsz paprikás lisztbe az kicsit nedves legyen. Én a liszthez rakok mindig + még egy evőkanál kukorica lisztet, borst ,és 2 kiskanál füstölt törött paprikát a sima paprikán kívül. Ha az olaj nem volt elég forró akkor sem marad meg a liszt a halon.
2018. ápr. 29. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok halevő, de ha egy sima rántott húst csinálok, akkor a lisztbe forgatás előtt vízbe teszem a húst. Mielőtt még a tojásban és panírmorzsában megforgatnám, megvárom ,amíg a liszt átnedvesedik. Ezáltal egy népiesen csiriznek nevezett ragasztóanyag jön létre a hús felületén.

Mostanában kezdek csak rájönni, hogy liszt és liszt között mekkora különbségek vannak.

Azok a jelzések nem véletlenül kerülnek rá a lisztes zacskóra.

BL55 , BL80 stb....


Szoktam csinálni a főtt burgonya-liszt-tojás keverékéből ezt a nem is tudom minek nevezzem , olajban sütött pogácsa félét. Valaki Gánicának nevezi.

Annál is, ha összegyúrom az összetevőket, majd az olajba rakás előtt vékonyan megforgatom réteslisztben, akkor sokkal ropogósabb lesz kívül és nem lehet érezni, hogy olajban tocsogna. Szerintem minden kajánál megvan ez az egy-két apró trükk, amivel változtatni tudjuk az állagot.

2018. ápr. 29. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

#4-es.

Most egy kicsit megleptél.

Még nem hallottam a füstölt paprikáról.

Hol szerzed be ?

Van valami áruházlánc ahol árulják ?

2018. ápr. 29. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia !

[link] ezt használom.. már elég sok helyen lehet kapni nagyobb boltokban is..

[link] ezt is lehet nagyobb kulináris boltokban kapni. Azért nem ezt használom mert narancssárgás a színe nem piros.. Mind kettőből van csemege és csípős is..

2018. ápr. 29. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat a segitséget.

A hal nem Volt száraz és nem tocsogott a vizben azért gondolom akkor az olaj lehetett kevés és nem Volt elég forro.

Legközelebb biztos jobban sikerül.

Mégegyszer köszönöm hogy megosztottátok velem a tapasztalaitokat.

2018. ápr. 30. 22:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!