Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nincs itthon hagyma. Tudok...

Nincs itthon hagyma. Tudok így pörköltet (paprikás csirkét) csinálni?

Figyelt kérdés
Tejföl, csirke, egy kicsi paradicsom, parpika, zsír, fűszerek - minden van, csak a hagymát felejtettem el. mehetek vissza vásárolni, vagy van valami tippetek?

2014. okt. 30. 14:54
 1/9 anonim válasza:
az kell bele
2014. okt. 30. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
90%

Hagyma nélkül nem az igazi.

Vagy menj el újra hagymat hozni, vagy fözz belöle valami mást, amihez nem kell hagyma (pl süsd meg)

2014. okt. 30. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
A paprikát ne belefőzd, hanem vágd fel csíkokra, és pirítsd le azt hagyma helyett. Én hagyma mellé szoktam így, de én tuti megoldanám másképp, minthogy visszamenjek egy hagymáért. Ok, ez a lustább verzió. :)
2014. okt. 30. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
volt hogy nem volt időm elmenni boltba, mert főzés közepén vettem észre hogy nincs hagymám. akkor lereszeltem egy sárgarépát, azt pirítottam meg zsíron, és úgy főztem a pörit. Pirítva ugyanaz az íze mint a hagymának... :)
2014. okt. 30. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Lehet ezekből az anyagokból finomat főzni, de akkor az már nem pörkölt lesz.


Én inkább tepsibe raknám a cuccost és megsütném.

2014. okt. 30. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Hagyma nélkül nem pörkölt a pörkölt, az a lelke, (és persze a hús), menj le a boltba venni, vagy kérj kölcsön valakitől ha módodban áll.
2014. okt. 30. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Leugrottam érte, amúgy is sok hagymával főzök, nekem hiányzott volna. azért köszi a tanácsokat :)
2014. okt. 30. 15:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
hagyma nélkül is finom, csak kicsit másabb
2014. okt. 30. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Az eredeti pörköltbe sosem volt hagyma, sem zsír, sem víz.

A húst saját levén pörkölték meg, és sóval ízesítették.

Paprika a 19-ik századtól került bele.

Zsíron pirított hagyma, örölt pirospapikával megszórva (modern pörköltalap)csak a kommunizmus alatt terjedt el.

... Néprajzi lexikon : pörkölt ...

Szóval készíthetsz pörköltet nyugodtan hagyma nélkül is.

2023. okt. 28. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!