Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan készítsek hurka kolbász...

Hogyan készítsek hurka kolbász mellé azt a paprikás krumplipürét amibe dinsztelt hagyma van?

Figyelt kérdés
2011. szept. 15. 23:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
megfőzöd héjába a krumplit,meghámozod. Hagymát dinsztelsz zsíron és beletöröd a krumplit. Jólmegpirítod.
2011. szept. 15. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én kockákra vágom a krumplit,megfőzöm,majd leöntöm a főzővizet róla.Közben hagymát dinsztelek,végén megszórom piros paprikával.Krumplit krumplinyomón áttöröm,majd a paprikás hagymát beleöntöm,összekeverem.Nem baj,ha a krumpli darabos marad,úgy még finomabb.Nálunk hagymás törtkrumplinak hívják.
2011. szept. 16. 00:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :D
2011. szept. 16. 00:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit első kedves válaszoló írt áldott emlékű édesanyám fojtott krumplinak nevezte, tavasszal ettük öntött salátával. Milyen jó is volt!
2011. szept. 16. 01:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

én is úgy csinálom, ahogy az első kettő kedves válaszoló, felváltva, időtől függően. a héjában főtt kicsit hosszabb,így ha sietek, gyors pucolás és vízben főzés.

a hagymát is inkább megsütöm, nem főzöm el, mint pl a pörköltnél, és nem baj, ha az is darabosan érződik a krumpliban.

én egy kevés pirospaprikát teszek bele, viszont meg is borsozom.

Mi is hagymás tört krumplinak hívjuk:)

üdv Fejér megyéből:)

2011. szept. 16. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam tenni a dinsztelt hagymára pirospaprikát, kis őrölt borsot, és libazsíron dinsztelem a hagymát, így még sokkal finomabb ízt kap.
2011. szept. 16. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha hurka-kolbászt sütök,akkor a tört krumplit ennek a zsírjával keverem össze. Különben én is úgy csinálom,ahogy az előzőek írták.
2011. szept. 16. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha hurka-kolbász sül, én is annak zsírjából szedek ki a hagymás törtkrumpli elkészítéséhez, sokkal ízletesebb, a "fehér zsíron", betörtpaprikázva.
2011. szept. 16. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!