Ismeri valaki a "zsíros gombóc" (paprikás) receptjét?
Ez egy sós, paprikás Kalocsa környéki étel.
Kiskoromban a mamám sokszor csinált amit imádtam. Mára sajnos meghalt, viszont szeretnék csinálni ilyet, hátha tudja valaki a krumpli-liszt esetleg tojás arányokat.
Koszonom
Paprikás-hagymás gombóc
Ilyenkor ősszel a legfinomabb, amikor frissen őrölt, idei pirospaprikával készül.
Hozzávalók 3 személyre (jó étvágyúaknak 2 személyre):
30 dkg krumpli,
15 dkg liszt,
1 tojás,
1 evőkanál zsír,
kb. 3 mokkáskanál só,
a paprikás szafthoz:
3 közepes hagyma, zsír, pirospaprika,
A krumplit héjában megfőzzük, majd lehámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Sózzuk, hozzákeverjük a tojást, a lisztet és a zsírt, majd jól átgyúrjuk.
Kissé kinyújtjuk, feldaraboljuk,es Gombócokat formálunk belőle , majd forrásban lévő sós vízben kifőzzük őket. Közben a hagymát apróra vágjuk, zsíron (lehet liba vagy kacsazsír is) megdinszteljük, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk bőségesen pirospaprikával, és beleforgatjuk a kifőtt gombócokat.
Van aki tejföllel meglocsolva szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!