Újkrumpliból is tudok csinálni krumplis-tésztás szilvás gombócot?
Nem igazán lehet, mert sokkal vizesebb, és csak ragacsos lesz a tészta.
Ha gyakorlott vagy a konyhában, akkor megpróbálhatod, hogy a megfött krumplit elöször alaposan kigözölgteted, utána grízes liszttel (rétesliszt) állítod össze, nem dolgozd ki rendesen, nem nyújtod, hanem mindjárt gombóc méretü tészta kupacokat veszel belöle és abba nyomkodod a gyümölcsöt, akkor van valamennyi esély, hogy sikerül, de még így sem biztos.
Én nem erölködnék vele, hanem várnék, amíg megfelelöbb lesz a krumpli.
(A múlt héten csináltam éppen így és közel 30 éves tapasztalat mellett is igencsak megszenvedtem vele!)
Én csináltam a múlt héten és jó lett.
Kicsit nehezebb volt vele dolgozni, de a végeredmény jó lett.
Természetesen tudsz, kérdező.
Kicsit több lisztet vesz fel maximum, de a július végi krumpli már bőven alkalmas erre.
6-os vagyok.
Nem ördögtől való a fagyasztott gombóc sem, vannak kifejezetten finom termékek. Ennek ellenére én is a házilag készített dolgokat szeretem amiket magam csinálok.
Előző válaszomat csak arra írtam, hogyha a vendégednek ez a kedvence és nem megfelelő az alapanyag, akkor ez még mindig jobb választás, mint kínlódni valamivel, ami aztán nem 100-asra sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!