Mit ronthatok el folyton a paprikás krumpliban?
Szerintem előbb pörkölt alapot kell csinálni és utána fölengedni, beletenni a krumplit és a virslit, kolbászt. Valószínűleg kevés pörköltalaphoz teszel túl sok vizet. Az íze az jó szokott lenni?
Lehetséges az is, hogy össze kell törjön a krumpli, és abból a pépből fog sűrűsödni.
Elöször is sok vizet teszel rá (a pörköltalaptól eltekintve, mert abban igazuk van az elözöeknek), másodszor meg valósinüleg nem jó fajta krumplit használsz.
A sütnivaló nem alkalmas erre, ehhez a lisztes tipusú kell, az részebn szétfö és ettöl lesz sürü, mártásszerü a leve.
ez így inkább krumplileves :o
zsiradékon hagymát üvegesre párolsz, rá paprika, krumpli (kolbász). ha ezt már átforgattad, akkor mehet rá annyi víz, hogy ellepje.
Sok vizet teszel rá. Itt a probléma. A kockára vágott krumplit forgasd meg a pörköltalapon, és annyi vizet önts hozzá, hogy ne lepje el, és lassú tűzön csináld. Házi Zsír jobb lenne hozzá, mint az olaj.
2-3 közepes fej vöröshagyma kell 2 kg. krumplihoz. Picit borsózod, minimum 1-1,5 evőkanál őrölt pirospaprika, kiskanál só. Üvegesre piritod a hagymát, bele a felkockázott krumplit,ezt is megforgatod, és annyi vízet, hogy ne lepje el. Majd amikor majdnem kész a krumpli, abba teszed a kolbászt vagy a virslit, és készre főzöd. Így nem lesz leveses.
Azért rontod el, mert az összevágott hagymát nem a krumplira kell tenni, hanem előbb a zsiradék, bele a hagyma, a mihez képest jó sok, őrölt pirospaprika. A krumpli fajtája sem mindegy. A kolbászt, vagy virslit is későn teszed bele, nem tudnak összeérni az ízek. H nem kolbásszal csinálom, akkor teszek bele fokhagymát is.
Lehet, hogy lehurrogtok, de ha netalántán nekem is híg marad, teszek a markomba egy kevés réteslisztet és amikor még forr, kevergetve beleszórok egy keveset és tovább forralom. Tuti nem lesz híg. Nem kell bele sok. Próbálta már rajtam kívül így valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!