Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit ronthatok el folyton a...

Mit ronthatok el folyton a paprikás krumpliban?

Figyelt kérdés
Egyszerűen,ha főzöm sehogy se akar sűrűsödni ,folyton csak leveses állagú lesz. Anyumtól tanultam ezt a receptet úgy csinálom hogy a a krumplit felkockázom ráteszek összevágott vöröshagymát, 1 kanál olajat, sót picike paradicsomot és paprikát teszek bele hogy jobb legyen az ízesítése utána odateszem főzni-annyi vizet teszek bele hogy a hozzávalókat ellepje-. Közben kavargatom és figyelek rá. Mikor puha a krumpli akkor teszek hozzá kolbászt vagy virslit majd 10 percig főzöm és készen vagyok vele. De nekem sose lesz szép sűrű. Mit rontok el?
2018. szept. 7. 11:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Én pörkölt alapot csinálok sok hagyma,paprika paradicsom.megdinsztelem, főzöm amíg puha lesz,rá piros paprika erre a krumpli.nem túl sok vízzel öntöm fel.so bors köménymag, krumpli puhulásáig főzöm.nekem sűrű szokott lenni
2018. szept. 7. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem előbb pörkölt alapot kell csinálni és utána fölengedni, beletenni a krumplit és a virslit, kolbászt. Valószínűleg kevés pörköltalaphoz teszel túl sok vizet. Az íze az jó szokott lenni?

Lehetséges az is, hogy össze kell törjön a krumpli, és abból a pépből fog sűrűsödni.

2018. szept. 7. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is sok vizet teszel rá (a pörköltalaptól eltekintve, mert abban igazuk van az elözöeknek), másodszor meg valósinüleg nem jó fajta krumplit használsz.

A sütnivaló nem alkalmas erre, ehhez a lisztes tipusú kell, az részebn szétfö és ettöl lesz sürü, mártásszerü a leve.

2018. szept. 7. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
81%

ez így inkább krumplileves :o


zsiradékon hagymát üvegesre párolsz, rá paprika, krumpli (kolbász). ha ezt már átforgattad, akkor mehet rá annyi víz, hogy ellepje.

2018. szept. 7. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
62%

Sok vizet teszel rá. Itt a probléma. A kockára vágott krumplit forgasd meg a pörköltalapon, és annyi vizet önts hozzá, hogy ne lepje el, és lassú tűzön csináld. Házi Zsír jobb lenne hozzá, mint az olaj.

2-3 közepes fej vöröshagyma kell 2 kg. krumplihoz. Picit borsózod, minimum 1-1,5 evőkanál őrölt pirospaprika, kiskanál só. Üvegesre piritod a hagymát, bele a felkockázott krumplit,ezt is megforgatod, és annyi vízet, hogy ne lepje el. Majd amikor majdnem kész a krumpli, abba teszed a kolbászt vagy a virslit, és készre főzöd. Így nem lesz leveses.

2018. szept. 7. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
62%

Azért rontod el, mert az összevágott hagymát nem a krumplira kell tenni, hanem előbb a zsiradék, bele a hagyma, a mihez képest jó sok, őrölt pirospaprika. A krumpli fajtája sem mindegy. A kolbászt, vagy virslit is későn teszed bele, nem tudnak összeérni az ízek. H nem kolbásszal csinálom, akkor teszek bele fokhagymát is.

Lehet, hogy lehurrogtok, de ha netalántán nekem is híg marad, teszek a markomba egy kevés réteslisztet és amikor még forr, kevergetve beleszórok egy keveset és tovább forralom. Tuti nem lesz híg. Nem kell bele sok. Próbálta már rajtam kívül így valaki?

2018. szept. 7. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
Én egyszerre szoktam odatenni a kolbásszal a krumplit, persze olajon először hagymát pirítok, és erre megy a kurmpli/kolbász, meg annyi víz, hogy épp ellepje. A krumplit jól szét kell főzni, itt nem baj, ha túlfő, és a tuti tipp, hogy végül krumplitörővel kicsit megnyomkodod. Nem kell pürét csinálni belőle, csak egy kicsit, amíg megfelelő sűrűségű lesz.
2018. szept. 7. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Már valaki leírta: túl sok a víz !!!, erre még nem jöttél rá ??? Ha krumplit főzöl és ellepi a víz, a krumpli már ég szétfő, de a vízből még alig párolgott el valamennyi.
2018. szept. 7. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Többiek már leírták, a lényeg, hogy a pörköltalap elég sűrű legyen. Részemről annyit fűznék hozzá, hogy én azzal kezdem, hogy lepirítok egy adag szalonnát.
2018. szept. 7. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az összevágott krumplira csak rádobálsz mindent? Mikor kerül bele a pirospaprika,ami a jó izét és szinét a felforrósitott zsiradékban adja ki?
2018. szept. 7. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!