Hagymát megpirítom olajon, utána dobok rá paradicsomot, paprikát, ezeket puhára főzöm. Mehet rá pár karika kolbász is, meg egy kevés fűszer (paprika, só, bors, néha egy kis kömény).
Ha ezek megpuhultak, akkor megy bele a krumpli, felöntöm annyi vízzel hogy ellepje, megy rá több fűszer, néha keverve puhára főzöm. Az utolsó percekben dobom rá a maradék kolbászkarikákat (hogy egyben maradjanak).
#5
1-2 karikát szétfőzök benne, hogy az egésznek adjon egy ízt, igen. A többi meg a végén, hogy azok már ne jöjjenek szét.
Mi ezzel a gond? Eddig mindenkinek ízlett, aki kóstolta. :)
Én elég bonyolultan.
Alapvetően úgy kezdem, hogy pirítok szárazon köménymagot majd mehet rá kis olaj, hagyma és só.. nyilván fokhagyma is, majd ha kicsit meg dinszteltem akkor jön a paradicsom és a paprika. Csinálok egy pörkölt alapot amit 3-4 alkalommal felöntök kis vízzel és elforralom, amivel elég sűrű szaft fog képződni. Én házi kolbászt szoktam beletenni (vastagot) és virslit mellé. Mind a kettőt külön külön megsütöm, a kolbászt beleteszem kicsit az alapba és kap még pirítás után hőkezelést, majd kiveszem hogy ne főljön szét. Fűszerem olyan dolgokkal, mint a só és a bors, majorana és szárított zöldségek, illetve egy kis fűszerkömény még. Mehet bele a szigorúan sárga krumpli, és felöntöm. Amikor már kezd a krumpli majdnem jó lenni akkor teszem bele a kolbászt vissza és a virsliket, majd megvárom még elkészül. A végén pedig pakolok bele zselatint, hogy szaftos és ragadós legyen, mitn egy igazi húsos pörkölt. Illetve házi tarhonyát külön csinálok hozzá, és az hozzá a köret.
Sokat kísérleteztem vele, de számomra ez a tökéletes paprikás krumpli és nyilván nagyon macerás is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!