Miért forrott fel a lecsó?
Elettük befőttes üvegbe.
Aztán 75C fokon hagytuk 15 percet utána ronggyal kiszedtem és hagytuk száraz dunsztban.
De néhány nap után kifolytak az üvegekből.
Tanácsot tudnátok adni?
Köszönöm





Mi volt a pontos folyamat?
A paprikákat beletuszkolta az üvegbe, és utána…
Akkor mi a pontos módszer? 😄
1.tiszta üvegek
2.megfőzni valamelyik összetevőt?
3.?
4.?





Hallod, ne pusztíts már el.
Hogy lehet úgy nekiállni valaminek, hogy fingod nincs róla, hogy kell csinálni? Fel nem foghatom.





Én így szoktam:
- üvegek fertőtlenítés
- megfőzöm a lecsót készre, hogy később csak melegíteni kelljen
- forrón az üvegekbe szedem, lezárom légmentesen
- néhány napig száraz dunsztban maradnak
Évekig eláll így.










Nem valamelyik, hanem az összes összetevőt (valamennyit).
Ezerféle bevált módszer létezik, könnyen rá tudsz keresni. A netnek megvan az a bája, hogy baromságokat is. Néhány portál viszont megbízható, bár amatőrök receptjei szerepelnek ott: mindmegette, nosalty szerintem ilyen.
Miből áll a mi lecsónk (minimum hozzávalók):
hagyma, paprika, paradicsom és zsiradék.
Van aki teljesen készre készíti el, mintha frissen enné.
Van aki csak összefőzi az összetevőket (zsiradék nélkül).
A leggyakoribb a paprika-paradicsom összefőzése. Itt az arányokon lehet vitatkozni. Van, aki a sok paradicsomra esküszik, van aki a kevésre.
Én 3 kiló paradicsomot, 2 kg bogyiszlóit és 4 kg édes paprikát szoktam venni. A paradicsomot lehéjazom, és nagyobb darabokra vágva a fazékba teszem. Lassan elkezdem főzni, figyelve rá, hogy ne süljön le (kicsi az esély rá, de nem árt figyelni). Szépen elengedi a levét, és el kezd rotyogni. Ekkor adom hozzá a feldarabolt paprikát, több kisebb adagban. Én karikára vágom, de van aki a szeleteltre esküszik. Nincs jelentősége.
Amikor a paprika már megpuhult (de nem főtt rommá, csak már nincs tartás), akkor szedem bele a tiszta üvegbe, zárom azonnal és újságpapír között megy a dunsztba. Régi iskolán nevelkedtem, így egy késhegynyi szalicilt szoktam a tetejére szórni. Ha jól zár a csavarós fedő, akkor nem kell semmi. Ez még a celofános-gumis időkből itt maradt szokás.
Sózni nem szabad ezzel a módszerrel.
Értem és köszi!
Tudjátok tavaly sikerült de teljesen nem emlékszünk melyik módszerrel lett eltéve.
Nevetségesen hangzik de így van.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!