Mi a véleményetek a kókuszolajról, hogy használjátok?
Érdemes e sütni, főzni vele, mennyire más az ízhazása a benne sült ételnek (sült krumpli, rántott szelet stb.) pörkölt alapot, hagymát ezen pirítva lehet e csinálni?
Minden hasznos infó, tanács érdekelne a kókuszolaj (szobahőmérsékleten zsír) konyhai használatával kapcsolatban.
Nem állítom, hogy nem jó a kókuszolaj, kókusz zsír, de szerintem pont úgy nincs értelme a használatának, ahogy azt a kérdésedben feltetted.... ha pörköltet akarsz csinálni, azt nyugodtan megteheted a hagyományos módon.
A kókusz olaj is csak egy növényi alapú zsiradék, mint az olíva, napraforgó, vagy repce, és ezek közül az olíva szerintem sokkal minőségibb is, mint a kókusz.
A többi meg rajtad múlik, kipróbálod, és eldöntöd, hogy neked bejön-e, éri-e az árát, stb, ezek egyénileg változnak, de a pörkölt, rántott húsok, és hasonló, a rostok között zsírokat tartalmazó alapanyagok a kókuszolajjal nem lesznek megreformálva, legfeljebb megdrágítva.
Csak sütéshez használom, de ahhoz nagyon is jó. Sültkrumpli, rántott párizsi, virsli, rántott sajt, bundás kenyér. Nem tocsognak a zsírtól egyáltalán. Viszont sajnos rántáshoz nem jól működik és ahhoz maradt nekem étolaj.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!