Miért cukrozott az összes bolti lecsó?
A legtöbb ember tesz kis cukrot a lecsóba - még nyáron, frissen is -, hogy a paradicsom savasságát csökkentse. Az eltettbe meg még inkább szokás, mert az még savasabb lesz a tárolás során.
Ha neked nem megfelelö a bolti, nem nagy ügy otthon eltenni, akkor olyan, amilyet te szeretsz.
"A legtöbb ember tesz kis cukrot a lecsóba..."
Nem, a legtöbb ember nem tesz cukrot a lecsóba, de vannak akik tesznek cukrot a lecsóba.
Én nem teszek.
Kérdező!
Ha kész lecsót veszel, nézd meg a benne levő anyagokat és azok mennyiségét!
Én konkrétan hányingert kaptam a nászasszonyom cukros lecsójától, mert nem voltam erre az ízre felkészülve. Ráadásul a férjem is lepasszolta hozzám az ő adagját valamilyen hazugsággal. Én meg udvariasságból próbáltam enni belőle, de amikor éreztem, hogy fordul vissza a kaja, feladtam.
Mondjuk mentségére legyen mondva, hogy a nászasszony életében nem főzött semmit, mert az anyja csinálta helyette, míg élt. Ezt a "lecsó" receptet nem tudom honnan szedte...
Talán azok tesznek cukrot a lecsóba, akiknek sok paradicsom benne.
Én kevés paradicsomot teszek bele (1 kg paprika, 2 nagyobb paradicsom) így evidens, hogy nem cukrozom a hagymát meg a paprikát.
Mert némelyek cukros szrokat szeretnek és mindent szétcukroznak és úgy még kevésbé okés hőkezeléssel és tartósítószerek nélkül is tovább oké
Meg gyakran savanyú szr paradicsomból vannak és tesznek hozzá így némi balance-t.
Legnagyobb poén, kik úgy rettegnek utóbbiaktól, hogy közben mindent szétsóznak-cukroznak a legelképesztőbb dolgokat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!