Miért forrott fel a lecsó?
Elettük befőttes üvegbe.
Aztán 75C fokon hagytuk 15 percet utána ronggyal kiszedtem és hagytuk száraz dunsztban.
De néhány nap után kifolytak az üvegekből.
Tanácsot tudnátok adni?
Köszönöm
Fertőtlenítve voltak az üvegek, kupakok?
A lecsót tűz forrón szedtétek bele?
Fertőtlenítve voltak igen
A lecsót mindjárt felmetélés után tömködtük az üvegekbe.
Milyen fertőtlenítésre gondolsz?
Hátha tanulok valami újat
Hogyan érted, hogy felmetélés? A nyer paprika került az üvegbe? Vagy hogyan?
Csíramentesíteni kell. alaposan el kell mosni őket mosószeres vízzel (akkor is ha gyári új, sosem használt, most vetted), lecsepegtetni fejjel lefelé pl. törlőpapírra téve. Ha van mikród, akkor utána fejjel felfelé pár percre beteszed max. teljesítményen (A mikróba tegyél egy kis pohárba vizet. Azt ne a forgó tányérra, hanem mellé).
Igen nyers volt a paprika a paradicsom és a hagyma is.
A mikros módszerről nem hallottam még.
Vizet miért kell a mikroba tenni?
6
Na de nyersen az még nem lecsó.Úgy csak darabolt zöldséghalmaz.A hagymát,paprikát,paradicsomot meg szerintem így nem lehet eltenni.Azt ecetes lében szokás üvegbe zárni.Tehát a hiba az lehet,hogy nem lecsót tettél el;a lecsónak való módszerrel.
LoL, beleraktak a nyers zöldséget az üvegbe, még melegítetted is pár percet, hogy garantáljan megbuggyanjon langyosan, aztán csodálkozol?!?
Hol tanítják ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!