Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert szaraz a palacsintam?

Miert szaraz a palacsintam?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

E szerint a recept szerint keszitettem el. Kb 10-12 sb jott ki, az elso 3 meg oke de utana egyre szarazabb es szarazabb lett. Az utolso 2db mar olyan szaraz volt hogy ki kellett dobni.

Mit csinalok rosszul?

Az elso palacsinta ala teszek olajat, utana nem, csak a tesztaba keverek el.

Tefal serpenyoben sutom.


[link]



2023. aug. 7. 13:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A receptben nem látok nagy hibát, valószínűleg túlsütöd, ha sütés után azonnal száraz a palacsinta.
2023. aug. 7. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Tessék:

https://www.youtube.com/watch?v=Hs94Z_BtGtQ

A palacsinta készítése egy mesterszakács tolmácsolásában.

2023. aug. 7. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Túl vékonyra és lassan sütheted,más probléma nincs.
2023. aug. 7. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a belekeverek olajat nem müködik, a tésztából kihagyom, és a serpenyöt olajozom egész vékonyan. Az, hogy egyre szárazabb, arra mutat, hogy a végefelé már nincs olaj alatta, ezért lesz ilyen.

A félsz, hogy túl olajos lesz, akkor ecsettel kend be, utána pedig egy papírtörlövel töröld át, a fölösleget felveszi, és nem a tészta lesz túl olajos

2023. aug. 7. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is mindig ilyen bar nem kidobosra szarad szoval valszeg tenyleg tulsutos. Egy tanyerra szoktam kitenni a palacsintakat. Es amint kitettem a palacsintat, raforditok fejjel lefele egy masik tanyert. Sokadik palacsintanal is hiaba szaraz mar a palacsinta szele, a tanyerok kozott levo ho meg a friss palacsinta homerseklete bent marad a tanyerok miatt. Szoval szaraz pala megy a tobbi tetejere, rogton fejjel lefele megy ra a masik tanyer. A gőz megpuhítja a szárazat és puhán tartja a többit
2023. aug. 7. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverj bele olajat. Ha látod, hogy száraz a serpenyő és letapad a palacsinta, akkor olajozd.
2023. aug. 7. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
68%
Vagy több tejet adj hozzá
2023. aug. 7. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

A bubis ásványvíz azért jó, mert a buborék lazítja a tésztát. Az állagát kell eltalálni, hogy milyen legyen. Minden liszt más, ezt ki kell tapasztalni. Alapvetően folyós, de kell lenni egy tartásának. Cukrot és mézet csak nagyon keveset adhatsz hozzá, hiszen a sütés közben ez karamellizálódik és leragadhat tóle a palacsinta. Viszont egy kis citromlé jót tesz neki. Nem szabad túlsütni. Időnként meg kell rántani a sütőt alatta, hogy mozdul-e a palacsinta. Ha el tud mozdulni teljesen, azonnal meg kell fordítani egy szép dobással, amit ki kell gyakorolni. Minden pali után nagyon pici olaj kell a tepsibe és amikor a pali benne van, akkor tetjére is egy kis kanálnyi, hogy fordítás után is legyen ott olaj. Ezért szoktak a tésztába is tenni egy keveset.

Ha mindent jól csinálsz, simán tudsz majd több sütővel is dolgozni. Én 6-al csináltam a vendéglöben, 200 pali egy óra alatt. A nejem most már 3 tepsivel süti otthon. Gyakorlás kérdése és menni fog. Igen, lehet benne néhány selejt, de nem ez a jellemző. Attól nem kell elkeseredni, simán megehető az is, csak nem szép.

2023. aug. 8. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
Én mindig teszek bele egy csipet szódabikarbónát, azóta laza, puha, és nem száraz a palacsintám.
2023. aug. 8. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszi mindenkinek :) ma ujra sutottem, picit nagyobb langon, ha a teszta fele egyfogyott akkor potoltam bele meg pici olajat es rendben is volt :)
2023. aug. 8. 20:02

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!