Miert szaraz a palacsintam?
Sziasztok.
E szerint a recept szerint keszitettem el. Kb 10-12 sb jott ki, az elso 3 meg oke de utana egyre szarazabb es szarazabb lett. Az utolso 2db mar olyan szaraz volt hogy ki kellett dobni.
Mit csinalok rosszul?
Az elso palacsinta ala teszek olajat, utana nem, csak a tesztaba keverek el.
Tefal serpenyoben sutom.
Tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=Hs94Z_BtGtQ
A palacsinta készítése egy mesterszakács tolmácsolásában.
Nekem a belekeverek olajat nem müködik, a tésztából kihagyom, és a serpenyöt olajozom egész vékonyan. Az, hogy egyre szárazabb, arra mutat, hogy a végefelé már nincs olaj alatta, ezért lesz ilyen.
A félsz, hogy túl olajos lesz, akkor ecsettel kend be, utána pedig egy papírtörlövel töröld át, a fölösleget felveszi, és nem a tészta lesz túl olajos
A bubis ásványvíz azért jó, mert a buborék lazítja a tésztát. Az állagát kell eltalálni, hogy milyen legyen. Minden liszt más, ezt ki kell tapasztalni. Alapvetően folyós, de kell lenni egy tartásának. Cukrot és mézet csak nagyon keveset adhatsz hozzá, hiszen a sütés közben ez karamellizálódik és leragadhat tóle a palacsinta. Viszont egy kis citromlé jót tesz neki. Nem szabad túlsütni. Időnként meg kell rántani a sütőt alatta, hogy mozdul-e a palacsinta. Ha el tud mozdulni teljesen, azonnal meg kell fordítani egy szép dobással, amit ki kell gyakorolni. Minden pali után nagyon pici olaj kell a tepsibe és amikor a pali benne van, akkor tetjére is egy kis kanálnyi, hogy fordítás után is legyen ott olaj. Ezért szoktak a tésztába is tenni egy keveset.
Ha mindent jól csinálsz, simán tudsz majd több sütővel is dolgozni. Én 6-al csináltam a vendéglöben, 200 pali egy óra alatt. A nejem most már 3 tepsivel süti otthon. Gyakorlás kérdése és menni fog. Igen, lehet benne néhány selejt, de nem ez a jellemző. Attól nem kell elkeseredni, simán megehető az is, csak nem szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!