A rakott krumplit, hogy csináljam ha még nem csináltam sose és ilyenre szeretném?
Nos párom imádja,de csak a nagymámájáét.Meg szeretnék vele próbálkozni h kb olyan legyen mint az övé. (s azért nem tőle kérem el mert akkor megtudná,h kérdezősködtem,a nagyi elég pletyis:) )
A lényeg h a mamájáéba se a tojás se a krumpli nincs egész darabokba,meg elég laza az állaga. Míg anyukáméba egészbe látszik a tojás,krumpli stb.
Az lenne a kérdésem h mivel érjem el,h olyan legyen? Főzzem meg előtte krumplit? Törjem összes a tojást?
tudom h bénán hangzik,de még sose főztem...se nem is nagyon értek hozzá!
Ha vki tud segíteni mgköszönném.
Reszeljed a dolgokat. A krumplit is reszelheted, ha a nagyi azt is úgy szokta.
És igen a krumplit előtte megfőződ, meghámozod és aztán rétegesen vagy vágod, vagy reszeled és teszed: alul egy kis olajat a fazékba,egy réteg krumpli, egy réteg tojás, tejföl fűszerezed, és igy tovább. Persze még tehetsz egyebet is ha akarsz, kolbászt, vagy reszelt sajtot.De csináld akkor úgy ahogy szokta a nagyi.
Köszönöm a gyors válaszokat.Azért vagyok bizonytalan mert több receptet is olvastam neten,valaki azt irja h meg kell főzni a krumplit valaki h nem. Anyukám nem főzi,de a nagyija biztosan mert akkor nem úgy nézne ki ahogy.
A tojást is olvastam olyant h egész karikába ráteszik főzve,más meg nyersen ráüti::)
Hihetetlen h ennyi féleképpen csinálják az emberek.
Ha vkinek még van ötlete szívesen várom,és köszönöm.
Jajj,nehogy már olajjal rontsuk el!
Kedves kérdező. A krumplit mindenképpen főzd meg héjában,megpucolod,felkarikázod. Én nem olajat szoktam közé tenni,hanem szép sorjában a krumpli,tojás,stb,aztán tejföl,megint krumpli. És persze a tetejére is jó sok tejfölt.(a tejfölbe szoktam tenni egy kevés vegetát).
De pl édesanyám előbb hámozza,fölvágja,aztán főzi. Én így nem szeretem,mert akkor nagyon diribdarabra törik. De ha a párod így szereti :)
Jó főzést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!