Ha css-ben csináltam egy div{border: 1px solid black}-et és utána az egyik divnél felülírtam a classot egy másik classal, akkor az miért nem űberli az eredeti div-es css-t? És hogy csináljam hogy felülírja?
Ciki, de nem értem a kérdést. Most akkor minek mit adtál meg?
div{border: 1px black solid;} - minden divnek szegély
div#labda{color:white;} - van szegélye, fehér benne a szöveg
div.doboz{border: 0;} - nincsen szegélye
Ezt tudom még mondani ilyen későn: :D
<div class="Mariska" class="julcsika"></div>
Ebben az esetben a Mariskán beállított értékek lesznek figyelembe véve, Julcsika egyenrangú, ezért figyelembe se lesz véve, ameddig Mariska benne van a CSS-ben...
<div id="Julcsika" class="Mariska" class="Bözske"></div>
Julcsika magasabb rangú, mint Mariska, ezért az van amit ő mond. Ha valamit nem mondott meg, akkor az van amit az alacsonyabb rangú mond, vagyis Mariska. Bözske figyelembe se lesz véve, mivel egyenrangú Mariskával, de ő későbbre van rakva a html-ben. Csak akkor van az amit ő mond, ha Mariska elveszik a CSS-ből...
LOL úristen, ment a zöldkéz!!!
haláli példa a css-re..
Közben eszembe jutott, hogyha jól adod meg, akkor a testvérek együtt is működhetnek.
CSS:
div.Mariska{color:red; border: 1px black solid;}
div.Julcsi{color:pink}
HTML:
<div class="Mariska" class="Julcsi">Piros betűk... Julcsi elmehet a... kútra vízért.</div>
<div class="Mariska Julcsi">Mariska leverve, szegély maradhat, de rózsaszín betűk lesznek!!!</div>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!