Marhalábszárból steak?
Tudom, hogy bélszínből az igazi, de csóró vagyok mint a szar, marhalábszár volt csak akcióban, úgyhogy lapozzunk.
Szóval már vagy x ideje akarok marhasteaket sütni, de csak holnap kerül rá sor. Most már az sem érdekel, ha romlott, de meg akarom csinálni.
Mire figyeljek oda? Mennyi ideig süssem? Milyen vastagra szeleteljem? Fűszerek?
Az a tervem, hogy bepácolom ma éjjel, holnap pedig délután kisütöm gázgrillen, remélhetőleg akkor amikor a legjobban éget a nap.
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, fokhagyma, őrölt chilipor, őrölt paprika, vékonyan megkenem ketchuppal (magyarosra csinálom)
Leöntöm kevés olajjal, beleteszem a hűtőbe, holnap délig ott rohad, majd sütés előtt egy órával kiveszem, hogy ne legyen jéghideg amikor sütni kezdem.
Kb egy cm vastagságúra tervezem vágni, sütni pedig 5-6 percig 200 fokon.
Mit tanácsoltok, mit csináljak másképpen?
Milyen tarját? Sertéstarját? Gyerekek, ti baromira nem vagytok képben. Sertéshúst nem szabad nyersen enni! Épp ezért a tarja nem lehet steak sohasem. A steak nem egy elkészítési mód. A steak az kizárólag jó minőségű marhahúsból készül. Az, hogy melyik hóhányó étterem mit nevez steaknek lényegtelen. Az hogy nem felel meg a magyar ízlésnek az azért van, mert mi magyarok évtizedekig kiszolgált öreg tejelő tehenek húsát ettük marhahúsként. Azt nem lehetett gyorsan sütve félig véresen tálalni. Ezért a magyar nem evett rendes marhahúst, ezért hiszi azt, hogy a medium vagy rare nem az ő ízlésének való. Mert ez a tehénhús volt megfizethető és hosszú főzés után ehető. Vagy rostélyosként kiklopfolva, kiszárítva eladható. Érdekes választ kapnál, ha megkérdeznéd a kétkedőktől, ettél már 20 ezer forintos steak húst közepesen átsütve?
A steaknek való marhahúst hetekig érlelik szárazon és valóban jó drága. Tényleg nagyon drága sajnos.
Ugye az megvan, hogy a mindenevő disznó húsa miért nem ehető nyersen, a narha meg miért igen?
Kedves 11-es!
Úgy értettem a tarját, hogy az ő elképzeléséhez a tarja való... Ahhoz a páchoz, ahhoz a magyaros vonalhoz. De semmi baj, előfordul, hogy nem sikerül szöveget értelmezni.
Szakácsként pedig, kérlek, engedd meg, hogy tudjam, hogy milyen a finom steak, mi az útja, hogyan van elő-és elkészítve, milyennek kell lennie. Nem te vagy az egyetlen, aki látott már olyat közelről, leszállhatsz a magas lóról.
#13 Valóban úgy értetted, abban nincs hiba. Én nem is rád akartam reagálni, hanem a kérdező válaszára, hogy ő már többször csinált tarjából. Mit? Sertéstarjából steaket?
Na ne...
Lidlben szokott lenni tisztességesen beakciózott steak. Legutóbb talán 1200-1500 ért vettem/ szelet.
Én azt javaslom várj ki egy ilyen akciót, mert lábszárból csak csalódás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!