A tescoban Lidl én kapható steak húst ti meritek mediumra sütni?
Tegnap vettem a Lidl ben 2 szelet rib eye steak húst, ma megsutottem de féltem hogy ha közepére sütöm betegek lehetünk - nem tudom mennyire friss- ezért 330 másodpercig sütöttem, kicsit májas ízlett.
KB 8 órát pacoltam bors, kömény, só olivaolajban.
#1, a vákuum megakadályozza az oxidációt és távol tartja a baktériumok jó részét. A hentesnél vett friss hús oxidált minimum az oldalán és jóval romlékonyabb.
Nem mellesleg steaket nem frissen, hanem érlelve (dry-age) szokás enni
Érlelje, pácolja otthon. Mellesleg.
Nem lesz kevésbé f.os a tescos tőle. Hozzánk hentes hordja, mi pácoljuk. Otthonra is csak egyszer vettem vákuumosat, soha többet. Inkább szólok, hogy mikor mennék milyen húsért.
Én rare-re sütöm ezt ha hozzá jutok
Stopperel mérem oldalanként 2-2 perc és voilá isteni
“ Érlelje, pácolja otthon”….neked ugye gőzöd nincs róla, mi a steak? 😳
1) steaket nem pácolunk
2) steakszeletet érlelni? Gyakorlatilag dobhatná ki. Steaket nem szeletenként érlelnek. A másik a hol és a hogyan? Jó vannak otthoni érkelésre piszkosul drága membránok, de ki a fenének van egy teljes polca a hűtőben erre?
Kizárólag a kérdésre:
Mivel marhahúsból van és a marha az ember számára nyersen is fogyasztható, így eheted akár nyersen is. Félig átsütve pláne.
(Természetesen csak akkor, ha nem romlott)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!