A lejárt dátumú steak (vákumfóliás, Auchan 21 napig érlelt Angus comb) most járt le 31-én, de én csak 5-én tudom elkészíteni. Az a baj, hogy nincs fagyasztó sem. Megromlik addig? Köszönöm, és boldog új évet mindenkinek!
2-3, jó, de ti a GYK rezidens beszarijai vagytok, akik minden ilyen kérdés alá bekommentelitek, hogy az a biztos, ha a kérdező a komplett nagybevásárlását kidobja a szemétbe, amiért a vártnál 5 perccel tovább ült a dugóban.
Felfogjátok, hogy ÉRLELT húsról beszélünk?
Minimális esély van rá, hogy baja lenne. Ha mégis, azt kibontáskor erősen érezni fogod.
Nincs olyan, hogy egy hús úgy romlik meg, hogy az elkészítés előtt még ne lenne büdös.
1-es vagyok
"nem jelenti hogy a végtelenségig jó."
Csak úgy mondom, én 6-8 hétig szoktam az ilyet pácolni.
Igaz, más a módszerem, mert nincs vákuum gépem, de a lényeg, hogy mindkettő olyan eljárás, ahol az enzimek anélkül kezdik puhítani a húst, hogy az megromlana.
A legtöbb embernek halvány fingja sincs róla, milyen folyamatok mennek végbe mondjuk egy lógatott húsnál, vagy hogy miről szól pontosan ez a történet.
Csak látják leírva, hogy hús, és azt hiszik, hogy egy sima darab húsról van szó, és meg az okoskodás.
A döghúshoz hasonlításból lehet leszűrni, hogy totál homály van az emberek fejében. Pont azok a folyamatok vannak gátolva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!