Marhalábszárból steak?
Tudom, hogy bélszínből az igazi, de csóró vagyok mint a szar, marhalábszár volt csak akcióban, úgyhogy lapozzunk.
Szóval már vagy x ideje akarok marhasteaket sütni, de csak holnap kerül rá sor. Most már az sem érdekel, ha romlott, de meg akarom csinálni.
Mire figyeljek oda? Mennyi ideig süssem? Milyen vastagra szeleteljem? Fűszerek?
Az a tervem, hogy bepácolom ma éjjel, holnap pedig délután kisütöm gázgrillen, remélhetőleg akkor amikor a legjobban éget a nap.
Fűszerek: só, bors, kakukkfű, fokhagyma, őrölt chilipor, őrölt paprika, vékonyan megkenem ketchuppal (magyarosra csinálom)
Leöntöm kevés olajjal, beleteszem a hűtőbe, holnap délig ott rohad, majd sütés előtt egy órával kiveszem, hogy ne legyen jéghideg amikor sütni kezdem.
Kb egy cm vastagságúra tervezem vágni, sütni pedig 5-6 percig 200 fokon.
Mit tanácsoltok, mit csináljak másképpen?
A lábszár nem alkalmas sütésre, föleg nem gyors sütésre, hosszabb ideig tartó párolás (NEM pácolás!!!) után lesz fogyasztásra alkalmas.
De egyébként is, a steakhoz NEM 1 cm-re kell vágni a húst, legalább 2-3 cm kellene különben még a legjobb hús is kiszárad, és ehetetlen lesz.
Bélszín helyett használhatsz hátszínt vagy felsált, az olcsóbb és süthetö
A kérdezö következö kérdése:
Mi a jó a steakban, lábszárból csináltam, vékoynra szeletelten, mégis ehetetlen, kemény, rágós, száraz lett.
7# Tarjából csináltam már sokszor.
Már rohadtul kíváncsi vagyok, milyen lehet marhát enni így.
Mindegy, most már kipróbálom, legfeljebb majd egyszer eszek egy normálisat is. (Mondjuk azokat sosem láttam leárazva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!