Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhalábszárból steak?

Marhalábszárból steak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy bélszínből az igazi, de csóró vagyok mint a szar, marhalábszár volt csak akcióban, úgyhogy lapozzunk.


Szóval már vagy x ideje akarok marhasteaket sütni, de csak holnap kerül rá sor. Most már az sem érdekel, ha romlott, de meg akarom csinálni.


Mire figyeljek oda? Mennyi ideig süssem? Milyen vastagra szeleteljem? Fűszerek?


Az a tervem, hogy bepácolom ma éjjel, holnap pedig délután kisütöm gázgrillen, remélhetőleg akkor amikor a legjobban éget a nap.


Fűszerek: só, bors, kakukkfű, fokhagyma, őrölt chilipor, őrölt paprika, vékonyan megkenem ketchuppal (magyarosra csinálom)

Leöntöm kevés olajjal, beleteszem a hűtőbe, holnap délig ott rohad, majd sütés előtt egy órával kiveszem, hogy ne legyen jéghideg amikor sütni kezdem.

Kb egy cm vastagságúra tervezem vágni, sütni pedig 5-6 percig 200 fokon.


Mit tanácsoltok, mit csináljak másképpen?


2023. jún. 17. 17:38
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%
" holnap pedig délután kisütöm gázgrillen, remélhetőleg akkor amikor a legjobban éget a nap." :)))
2023. jún. 17. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Felejtős.
2023. jún. 17. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

A lábszár nem alkalmas sütésre, föleg nem gyors sütésre, hosszabb ideig tartó párolás (NEM pácolás!!!) után lesz fogyasztásra alkalmas.


De egyébként is, a steakhoz NEM 1 cm-re kell vágni a húst, legalább 2-3 cm kellene különben még a legjobb hús is kiszárad, és ehetetlen lesz.


Bélszín helyett használhatsz hátszínt vagy felsált, az olcsóbb és süthetö

2023. jún. 17. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
85%

A kérdezö következö kérdése:

Mi a jó a steakban, lábszárból csináltam, vékoynra szeletelten, mégis ehetetlen, kemény, rágós, száraz lett.

2023. jún. 17. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen lényegtelen az anyagi helyzeted. Lábszárból akkor sem tudsz steaket sütni, ha nagyon akarod. Mert nem alkalmas rá. A steaket általában olyan húsból sütik, ami érlelten, esetleg pácolva alkalmas hirtelen sütésre. Ezek a marhahúsrészek azért alkalmasak gyors sütésre mert majdhogynem nyersen is fogyaszthatók. Lábszárból is lehet nagyon finomat főzni, de nem steaket ha jót akarsz magadnak, leteszel erről az ötletedről.
2023. jún. 17. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Készíts egy finom chilit, arra tökéletes a lábszár.
2023. jún. 17. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Az úgy nem steak. A steak, az legfeljebb medium sütésű, és nagyon nem magyaros. Vettél volna inkább tarját...
2023. jún. 17. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 A kérdező kommentje:

7# Tarjából csináltam már sokszor.

Már rohadtul kíváncsi vagyok, milyen lehet marhát enni így.

Mindegy, most már kipróbálom, legfeljebb majd egyszer eszek egy normálisat is. (Mondjuk azokat sosem láttam leárazva.)

2023. jún. 17. 19:24
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező csalódni fogsz és kár a húsért is.
2023. jún. 17. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj pörköltet, arra tökéletes a lábszár.
2023. jún. 17. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!